Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 12 november 2004

Overval

Man bedreigt medewerker van een winkel met een steekwapen en gaat er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag vandoor

Enschede

Donderdagmiddag 11 november omstreeks 17.30 uur kwam een man een winkel aan de Zuiderhagen in Enschede binnenlopen. Hij bedreigde de medewerkster, een 57-jarige vrouw uit Enschede, met een steekwapen en ging er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag op een fiets vandoor in de richting van de Walstraat. De vrouw deed inmiddels aangifte.

Het signalement van de dader is als volgt: Een man met blanke huidskleur, verzorgd uiterlijk, tussen de 30 en 40 jaar oud en ongeveer 1.85 meter lang. Hij heeft een rond gezicht en kort blond haar. Hij droeg een muts, een lichtkleurige jas, donkere broek en lichtkleurige sportschoenen.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt eventuele getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844. (04-139910)

Aanhouding na diefstal

Man probeert via een wisseltruc winkeliers geld afhandig te maken; politie houdt hem aan en is op zoek naar meerdere slachtoffers

Enschede

Donderdag 11 november werd omstreeks 14.30 uur gemeld dat er een diefstal had plaatsgevonden bij een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede. Een man stond die middag bij de kassa om voor een klein bedrag aan goederen af te rekenen. Hij wilde met een briefje van 50 euro betalen en gaf dit aan de medewerker. Kort daarna zei hij dat hij nog kleingeld had, waarop de medewerker het briefje teruggaf. Nadat hij kleingeld had geteld, zei hij toch niet genoeg te hebben en gaf wederom het briefje van 50 euro. Hij begon op een gegeven moment zo met het geld te goochelen, dat hij er uiteindelijk met het wisselgeld en het briefje van 50 euro vandoor ging. Aan de hand van het opgegeven signalement hielden politieagenten de verdachte, een 33-jarige man uit Hoorn, op het Molenplein in Enschede aan. De man is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden.

Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de man in meerdere winkels geprobeerd heeft deze truc uit te halen. Tot nu toe zijn nog drie andere zaken bekend, die deze week plaatsvonden. Hierbij gaat het eveneens om winkels in de binnenstad van Enschede. De politie sluit niet uit dat de man dit in nog meer winkel geprobeerd heeft. Winkeliers die ditzelfde is overkomen, worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (04-139740)

Inbraak in winkel

Flatscreens gestolen bij inbraak in winkel

Hengelo

Vrijdag 12 november ging omstreeks 05.00 uur het alarm af bij een winkel aan de Deldenerstraat in Hengelo. De eigenaar van de winkel ging kijken en zag dat de deur van de winkel was geforceerd. Een tweede dader bleek buiten te staan en was bezig spullen in een auto te laden. Deze man ging er in een auto vandoor in de richting van Delden. De andere man ging er lopend vandoor in de richting van de Geerdinksweg. Uit de winkel zijn een aantal flatscreens weggenomen met een totale waarde van ruim E 12.000,-. De eigenaar deed inmiddels aangifte. (04-140027)

Inbraak in winkel

Duizenden euro's aan goederen gestolen bij inbraak in winkel; politie houdt drie verdachten aan

Markelo

In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november werd ingebroken in een winkel aan het Kerkplein in Markelo. Een deur van de winkel bleek geforceerd en weggenomen zijn duizenden euro's aan goederen waaronder rookwaren en telefoonkaarten. De politie onderzocht de omgeving en hield omstreeks 06.30 uur op de Bergweg in Almelo drie verdachten aan; een 20-jarige man uit Leeuwarden, een 21-jarige man uit Duesseldorf en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De drie verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (04-140021)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --