Politie Gelderland-Zuid

Politieonderzoek naar ontvoering Wijchenaar afgerond

Wijchen 12-11-2004 - (08)

De politie heeft het onderzoek naar de ontvoering van een 34-jarige Wijchenaar afgerond. Naar aanleiding van dit onderzoek werden in totaal zeven personen aangehouden op verdenking van het medeplegen van gijzeling en afpersing. De raadkamer heeft gisteren, donderdag 11 november, voor zes verdachten gevangenhouding voor een periode van 30 dagen bevolen. Eén verdachte is afgelopen woensdag door de Officier van Justitie in vrijheid gesteld op grond van onvoldoende bezwaren.

De Wijchenaar werd vrijdagavond 29 oktober uit zijn woning in Wijchen ontvoerd. Tijdens een politieactie in Rotterdam zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 26, 32 en 34 jaar en een 26-jarige vrouw. De Wijchenaar werd door de actie in veiligheid gebracht. De aanleiding tot de vrijheidsbeneming van de man is vermoedelijk gelegen in een zakelijk geschil.

Woensdag 3 november heeft de politie nog twee aanhoudingen verricht. In Rotterdam werden twee vrouwen van 17 en 20 jaar aangehouden. Donderdag 4 november is een 27-jarige man aangehouden die inmiddels in vrijheid is gesteld.

Alle aangehouden verdachten zijn van Afrikaanse afkomst. Twee mannen, van 26 en 32 jaar, wonen in Frankrijk, de overige verdachten zijn woonachtig in Nederland.

In het onderzoek is nauw samengewerkt met het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Ook andere politieregios hebben door inzet van specialistische eenheden ondersteuning geboden.

Het rechercheteam dat de zaak onderzocht wordt afgebouwd en het dossier zal worden overgedragen aan Justitie.