Politie Flevoland

Aanhouding verdacht pakketje school

Almere 12-11-2004 - De politie heeft vrijdagmiddag een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden voor bedreiging met openlijk geweld. Hij wordt ervan verdacht een pakketje dat eruit zag als een bom op Scholengemeenschap De Meergronden geplaatst te hebben.

Ontruiming

Iets na 11:00 uur deed de conciërge van de middelbare school De Meergronden melding van een verdachte pakketje. Het pakketje was in de toiletten gevonden. De politie heeft direct een bomverkenner een speciaal getrainde medewerker van politie in dienst geroepen om een eerste verkenning te doen. Na de eerste verkenning besloot de politie dat het schoolgebouw ontruimd moest worden en het gebied afgezet. De ontruiming verliep soepel.

Ongevaarlijk

Het Explosieven OpruimingsCommando (EOC) van de Koninklijke Landmacht heeft vervolgens het pakketje verder onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat het pakketje volledig ongevaarlijk was en geen schadelijke stoffen bevatte. De politie heeft het pakketje in beslag genomen voor nader onderzoek. Rond 13:30 uur heeft de politie het pand weer vrijgegeven.

Verdachte aangehouden

De politie startte direct een onderzoek naar degene die verantwoordelijk kan worden gesteld voor dit pakketje. Door dit onderzoek kon de politie aan het eind van de middag de 17-jarige Almeerder aanhouden. Hij heeft tegenover de politie verklaard het pakketje geplaatst te hebben. Wat zijn beweegredenen zijn geweest, is nog niet bekend.

Of alle kosten gemaakt door de politie, EOC en Scholengemeenschap De Meergronden, op de jongen verhaald worden, is nog niet bekend.