Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 12 november 2004

provincie Groningen, 12-11-2004 -

Groningen: verkeerscontroles in stad
De politie heeft op twee locaties in de stad verkeerscontroles gehouden. Donderdagmiddag kregen dertien fietsers in de Herestraat een bekeuring, omdat zij fietsten in het voetgangersgebied. Zij hinderden hierbij het winkelende publiek. In de Helsinkistraat werd vrijdagmiddag een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 200 autos gecontroleerd. Veertien bestuurders droegen de autogordel niet. Alle overtreders kregen een bekeuring.

Muntendam: man vernielt telefoon
De politie heeft vrijdagochtend in de Kerkstraat een 37-jarige man uit Muntendam aangehouden voor vernieling. De man had onenigheid met een medewerker van de sociale dienst over zijn uitkering. Hij werd op een gegeven moment zo kwaad dat hij een telefoon kapot gooide. De Muntendammer werd ingerekend. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: man aangehouden voor bedreiging
Op het Fruinpad heeft de politie vrijdagmiddag een 41-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor bedreiging. Een 28-jarige inwoner uit Foxhol meldde zich op het politiebureau. Hij gaf aan dat hij op de Sluiskade door een hem bekende man was bedreigd met een vuurwapen. Bij de schermutseling, die tussen beide mannen ontstond, reed de 28-jarige man in zijn auto weg. Hij raakte de controle over het stuur kwijt en reed vervolgens tegen een ruit van een kapperszaak. De verdachte werd korte tijd later op het Fruinpad aangetroffen en ingerekend. Hij werd ingesloten. Bij zowel de verdachte als na onderzoek in de woning van de verdachte werd geen vuurwapen aangetroffen. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen van het incident op de Sluiskade. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.