Politie Gelderland-Zuid

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

Kerkdriel. Est en Tiel 12-11-2004 - (08)

Het vuurwerkteam dat werkt vanuit Tiel heeft deze week op meerdere plaatsen in de regio illegaal vuurwerk in beslag genomen. In Kerkdriel, Est en Tiel werd een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn een aantal personen aangehouden. Het vuurwerkteam heeft als doel het opsporen van illegaal vuurwerk. Dit om gevaarlijke situaties, zoals opslag van vuurwerk in een woonwijk, zoveel mogelijk te beperken.

Op dinsdag 9 november trof de politie in een woning in Est diverse soorten illegaal vuurwerk aan met een totaalgewicht van ruim 8 kilo. Tegen een 41-jarige inwoner uit deze plaats is proces-verbaal opgemaakt.

Naar aanleiding van het afsteken van een vuurwerkbom door een aantal jongeren op woensdag 10 november op de Teisterbantlaan in Tiel heeft de politie nader onderzoek ingesteld. Twee jongens, van 14 en 15 jaar en afkomstig uit Tiel, zijn aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. Het illegale vuurwerk is in beslag genomen. De twee jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Omdat zij minderjarig zijn worden zij verwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf.

Donderdag 11 november trof de politie in het kader van een onderzoek naar illegaal vuurwerk in een schuur bij een woning in Kerkdriel ruim 11 kilo aan, vermoedelijk bestemd voor verkoop. Dit is in beslag genomen. Een 15-jarige verdachte uit Kerkdriel is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De aanpak van de vuurwerkproblematiek gaat in overleg met partners zoals de gemeenten en het Openbaar Ministerie.