Ingezonden persbericht


Schoorl, 12 november 2004

ING Bank hoofdsponsor Groet Uit Schoorl Run

Op 13 februari 2005 beleeft de Groet Uit Schoorl Run alweer zijn achtentwintigste editie. De ING Bank is er trots op om, voor het eerst, als nieuwe hoofdsponsor betrokken te zijn bij dit sportspektakel! Op vrijdag 12 november kwamen de partijen bij elkaar in Golden Tulip Jan van Scorel om het sponsorcontract te ondertekenen.

"Een hardloopwedstrijd vergt een uiterste inspanning van de deelnemers. Zij moeten persoonlijke grenzen verleggen en zichzelf overtreffen. Het verleggen van grenzen en een lange adem hebben zijn waarden die ING Bank met hen deelt. Niet alleen in de financiële wereld, maar ook op het sportieve en maatschappelijke vlak. Vandaar dat wij hardlopen de aandacht willen geven die het verdient. Het is een sport voor doorzetters, voor blijvers", aldus Fred Liet, kantoordirecteur ING Bank Bergen.

Dit jaar is er een nieuw project opgezet 'Support the Talent', waarvan Lornah Kiplagat ambassadrice is. Doel van het project is Nederlandse talenten de kans te geven om naar Kenia te gaan om kennis te maken met hun sport en cultuur. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Keniaanse talenten naar Nederland komen voor een workshop.

De organisatie is dit jaar door de KNAU uitverkoren om het eerste Nederlands Kampioenschap 10 km op de weg te organiseren. Deze afstand zal naast de gebruikelijke 21 en 30 km dit jaar het hoogtepunt zijn van de Groet Uit Schoorl Run. De organisatie van de Groet Uit Schoorl Run is er trots op dat topatlete Lornah Kiplagat zal deelnemen aan de 10 km. De verwachting is dat vele Nederlandse topatleten de weg naar Schoorl weten te vinden.

Voor meer informatie over de loop kunt u www.groetuitschoorl.nl raadplegen