ABP


Roderick Munsters volgt Jean Frijns op als directeur ABP Vermogensbeheer

Het Bestuur van de Stichting Pensioenfonds ABP heeft Roderick Munsters (41) benoemd tot lid van de Directeraad van ABP en directeur van ABP Vermogensbeheer. Hij zal op een nog nader te bepalen datum in het voorjaar van 2005 Jean Frijns opvolgen.

Voorzitter ABP Bestuur Elco Brinkman over de benoeming van Munsters: `Wij zijn verheugd dat wij een opvolger voor Jean Frijns hebben gevonden in de persoon van Roderick Munsters. Hij heeft een vooraanstaande positie in de wereld van institutioneel vermogensbeheer en hij wordt alom gerespecteerd om zijn beleggingsexpertise.'

Drs. R.M.F.M. Munsters MFE is sinds 1997 lid van de Hoofddirectie en directeur Investments van pensioenfonds PGGM. Daarvoor werkte hij bij Interpolis Beleggingen in verschillende portfoliomanagementfuncties, het meest recent als adjunct-directeur Kapitaalmarktbeleggingen. Roderick Munsters studeerde aan de Universiteit van Tilburg af in Bedrijfseconomie en rondde aan het TIAS de postdoctorale opleiding Master in Finance af.
Naast zijn voorzitterschap van de Stichting SCGOP is Munsters lid van het bestuur van International Corporate Governance Network (ICGN) en lid van de Raad van Commissarissen van Vastgoedbelegger Amvest en van Alpinvest Private Equity Partners.