Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Meer show en clinics op 23e editie Paard & Koets

06/09/2004

's-Hertogenbosch, 6 september 2004
Paard & Koets, het internationale paardensportevenement dat gespecialiseerd is in de aangespannen sport, vindt dit jaar voor de 23e maal plaats van 12 t/m 14 november.

Het evenement ondergaat dit jaar een aantal veranderingen. Door een grootscheepse verbouwing van de Brabanthallen is het logistiek niet mogelijk dit jaar veilingen te organiseren. Hoewel de oppervlakte toeneemt, zijn de beschikbare ruimten hiertoe niet geschikt.

Nieuw is de tweede piste waar op alle dagen demonstraties en clinics te zien zullen zijn.
In deze piste komt de nadruk te liggen op voorlichting en educatieve onderdelen.
Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal clinics op gebied van africhting van jonge paarden,
zadelmak maken en trailer laden. De uitleg is helder en duidelijk, en het publiek kan zien hoe een jong dier dat nog nooit een zadel op de rug heeft gehad, binnen een uur zadel en berijder accepteert en een paard dat angstvallig een trailer wil mijden door de juiste benadering binnen
afzienbare tijd braaf de laadklep oploopt.

In de hoofdpiste vangt ongeveer elke 10 minuten een nieuwe show aan. Van serieus en sereen tot hilarisch en spectaculair, alle vormen van samenwerking tussen mens en paard passeren de revue. Opstuivend zand of stemmig dimlicht, klassieke muziek of het smurfenlied, bij elke show een andere sfeer, het belooft een boeiend programma te worden!

MENSHOW OP ZATERDAGAVOND
De menshow zal dit jaar uitsluitend op zaterdagavond gehouden worden. Beoogd wordt een sportieve avond van hoge kwaliteit neer te zetten, waarin alle facetten van de mensport aan bod komen. De diverse programma-onderdelen worden binnenkort bekend gemaakt via de media en de website: www.paardenkoets.nl.
De show zal uiterlijk om 21 uur afgelopen zijn waarna de beurs nog een uur open is.
Kaarten zijn te reserveren via email (info@paardenkoets.nl) onder vermelding van naam en adresgegevens en het aantal gewenste kaarten voor volwassenen en kinderen (6-14 jaar).

BEURSVLOER: VEEL NIEUWE DEELNEMERS
Naast de bekende gezichten kent Paard & Koets een opmerkelijk aantal nieuwe deelnemers.
Zo is daar onder meer De IJslandershop. Dit bedrijf is helemaal gespecialiseerd in alles wat
met de IJslander te maken heeft, zoals verzorging, voeding en tuigage, maar ook africhting.
De Dierenapotheker, eveneens een nieuw gezicht op het evenement, heeft tegen elk kwaaltje van paard of pony het juiste middel. Kas rijtuigen is ook een nieuw gezicht op Paard & Koets, evenals High Horse Quality,
Vinesse wijnen, van Schaik Lederwaren en rijtuigbouwer "Leo". Freyica Wear is gespecialiseerd in Noorse kleding van bijzondere kwaliteit. Uiteraard zijn er veel meer bedrijven aanwezig, waaronder ruitersportzaken, kledingbedrijven, zadelmakerijen, gift-shops, uitgeverijen, westernbedrijven, trailerbouwers enzovoorts.

Zoals verwacht mag worden van dé beurs op gebied van aangespannen rijden, zullen natuurlijk vele toonaangevende rijtuigbouwers op het evenement aanwezig zijn.
Kelders Carriage Services, 't Woud rijtuigen, De Laat koetsenbouw, De Lemerij, Wuppertal rijtuigbouw, Kühnle Kutschen en vele anderen zullen hun collectie voorzien van de nieuwste snufjes op mengebied op Paard & Koets tonen.
OPENINGSTIJDEN

Vrijdag 12 november 14-22 uur
Zaterdag 13 november 10-22 uur
Zondag 14 november 10-18 uur

ENTREEPRIJZEN

Volwassenen EUR 13,= p.p.
EUR 23,= p.p. incl. menshow (zaterdag)
Kinderen 6-14 jr EUR 8,= p.p.
EUR 16,00 p.p.
Kinderen
CONTACT
Organisatie Paard & Koets
Bredaseweg 185
4872 LA Etten-Leur
Tel. 076-5083553
Fax 076-5083501

info@paardenkoets.nl
www.paardenkoets.nl