Gemeente Westerveld

27-10-2004
Strooiroutes bij gladheid voor komende winter

Om de winterse gladheid te bestrijden heeft de gemeente Westerveld een strooiroute vastgesteld. Deze route is veranderd ten opzichte van vorig jaar. Er worden nu meer wegen gestrooid. Als u doorklikt, krijgt u de nieuwe route.

In de nieuwe route voor komende winter staan de wegen die dit seizoen wel gestrooid worden en vorig jaar niet, aangegeven met een *. De gladheidsbestrijding loopt van 12 november 2004 tot en met 11 maart 2005.

Natstrooien
Dit jaar begint Westerveld met het zogenaamde natstrooien. Dit betekent dat de avond voor de verwachte gladheid reeds gestrooid wordt. Over deze natstrooi-methode heeft u kunnen lezen in de regionale kranten.

Strooiroute
Als uitgangspunt is ervoor gekozen om busroutes, doorgaande wegen, hoofd- en ontsluitingswegen het eerst te strooien. Bij aanhoudende gladheid (langer dan 24 uur) volgen de overige wegen.

Informatie en meldingen
De gladheidbestrijding vindt plaats vanuit de steunpunten Havelte en Dieverbrug. Informatie over de gladheidbestrijding is tijdens kantooruren te krijgen via het algemene nummer van de gemeente voor klachten en meldingen: (0521) 349 481. Na kantooruren kunnen alle dringende zaken worden doorgegeven via het bekende pikettelefoonnummer van de gemeente Westerveld: (06) 55 76 52 38.

Tot slot
Wees altijd voorzichtig tijdens een vorstperiode. Gladheid kan verraderlijk toeslaan, vooral op onverwachte plaatsen, door snelle opvriezing van weggedeeltes. Wijs ook uw kinderen op de gevaren van eventuele gladheid als ze zich in het verkeer begeven.
---

documenten
Strooiroute gladheidsbestrijding 2004-2005