Ingezonden persbericht

PSV-doelman Gomes opent bijzondere tentoonstelling

Braziliaanse en Indonesische kunst in Alkmaar

ALKMAAR, 20041111 -- Gomes, de Braziliaanse doelman van PSV opent vrijdag 12 november om 19.30 uur de tentoonstelling "Van de Oost en de West - kleurig Brazilië en Indonesië" in Galerie The Doors in Alkmaar. De bijzondere en kleurige werken van de Braziliaanse schilder Totonho en de ontwerpen van de Indonesische kledingontwerper Jimmywan staan centraal op "Van de Oost en de West - kleurig Brazilië en Indonesië".


Totonho woont en werkt in Salvador da Bahia in het noordoosten van Brazilië. Zijn werk weerspiegelt zijn liefde voor de rijke Braziliaanse natuur en is tegelijkertijd een aanklacht tegen de vernietiging van het tropisch regenwoud. Totonho exposeerde al vele malen in Portugal, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, België, Zwitserland, Duitsland en de Verenigde Staten. Zijn werk is nu voor het eerst in Nederland te zien.
Jimmywan ontwerpt bijzondere oosters getinte avondkleding voor vrouwen. Al zijn avondjurken zijn unieke stukken, en zijn kleur- en materiaalgebruik zijn gevarieerd en opvallend. De ontwerpen van Jimmywan waren onder andere te zien op modeshows in Surabaya, Jakarta, Amsterdam, Panama en Buenos Aires.
Naast Totonho en Jimmywan exposeren zeven Zuid-Amerikaanse kunstenaars bij The Doors. Zo zijn er schilderijen te zien van Angelica Pedroso, Martha Escondeur en Monica Tamassia, tekeningen van Perácio, foto´s van Yomar Augusto, glaskunst van Elizabeth Holzer en keramiek van Leonor Lopez.

Een deel van de opbrengst van verkoop komt ten goede aan twee Braziliaanse hulporganisaties: Nucleo Mae Maria in Campinas en Casa da Acolhida in Niteroi. Meer informatie over beide organisaties is te verkrijgen bij The Doors.

"Van de Oost en de West - kleurig Brazilië en Indonesië" bij The Doors, Scharlo 29 in Alkmaar van zaterdag 13 november t/m dinsdag 28 december 2004.




Ingezonden persbericht