Gemeente Tilburg

12-11-2004
Overeenkomst ontwikkeling Vossenberg Scheg
Gemeente koopt laatste perceel grond voor aanleg Noordwesttangent

Met de aankoop door de gemeente van een perceel nabij de Dongenseweg hebben alle verwervingen voor de aanleg van de Noordwesttangent plaatsgevonden.
Deze aankoop is gecombineerd met een intentieovereenkomst die de gemeente sluit met het consortium Vossenberg Scheg

Hierin participeren Versteijnen Onroerend Goed BV, Remmers Projectontwikkeling BV en Mobion BV. Betrokkenen leggen in de intentieovereenkomst het voornemen vast om dit gebied gezamenlijk te ontwikkelen. In de overeenkomst worden de voorwaarden vastgelegd voor het opstellen van een stedenbouwkundig, financieel, economisch en milieutechnisch haalbaar ontwikkelingsplan voor het gebied, waarvan zij gezamenlijk eigenaar zijn.

Het te ontwikkelen gebied omslaat circa 7 ha. Onder andere moet worden onderzocht welke functies en services (horeca, tankstation) er kunnen worden gevestigd en welke bedrijfstypen voor vestiging in aanmerking komen. Gedacht wordt aan het vestigen van functies die faciliterend zijn voor het gehele bedrijventerrein Vossenberg.

Wethouder Janssen (grondzaken): 'We streven naar een spoedige realisatie van dit markant plangebied aan de Noordwesttangent. Het is goed voor de herkenbaarheid van Vossenberg om op deze plaats een facility point te ontwikkelen. Dat sluit aan bij de wensen van met name het logistieke bedrijfsleven.'