Productschap Margarine


12.11.2004

Task Force richt blik op verbetering vetzuursamenstelling

De Task Force Transvetzuren heeft onlangs besloten zich om te vormen tot een Task Force Verbetering Vetzuursamenstelling. Dit betekent dat de Task Force nu ook een doelstelling gaat formuleren voor de reductie van verzadigd vet.

In de Task Force zitten naast MVO en de BNMF ook de VBZ (bakkerij- en zoetwaren), de AKSV (snack), KHN (horeca) en de VAVI (aardappelverwerkende industrie).
De huidige Task Force Transvetzuren streeft naar een zodanige verlaging van het transvetzuurgehalte in industrieel bewerkte vetten en oliën dat een inname van max. 1 energieprocent in de totale voeding gerealiseerd kan worden. Dit is conform de beleidsdoelstelling van de overheid.
Alle branches die deel uitmaken van de Task Force bekijken momenteel wat een (lange termijn) haalbare reductiedoelstelling voor verzadigd vet zou kunnen zijn. De overheid wil dat de consumptie van verzadigd vet in 2010 is teruggebracht tot 10 energieprocent.