Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nieuwsbericht, 12-11-2004

Stipendiumregeling in trek bij topsporters

Ongeveer driehonderd Nederlandse sporters maken jaarlijks gebruik van de stipendiumregeling voor topsporters met een `A-status'. De topsporters vinden dat zij dankzij dit stipendium beter presteren.

Dit staat in de evaluatie van de regeling die in opdracht van het Ministerie van VWS is gedaan. Destijds werd ervan uitgegaan dat jaarlijks tweehonderd sporters in aanmerking zouden komen voor deze inkomensregeling. Een directe relatie tussen het stipendium en de geleverde sportprestaties is niet objectief in kaart te brengen. Er zijn veel andere factoren die de sportprestaties beïnvloeden. Voor veel topsporters is een effect van het stipendium dat zij langer met topsport door kunnen gaan.

Het aantal sporters dat gebruik maakt van de stipendiumregeling zal wellicht de komende jaren stijgen. Om te voorkomen dat de kosten verder zullen oplopen, wordt nagedacht over een andere opzet van de regeling. Staatssecretaris Ross komt in het voorjaar van 2005 met een voorstel voor de nieuwe stipendiumregeling.
Persbericht
Nederlandse topsporters tevreden over stipendiumregeling

Persbericht, 11-11-2004