Ingezonden persbericht

Verontschuldingen Geaccepteerd

Wereldburgers troosten Amerikaanse tegenstanders van Bush op www.apologiesaccepted.com

DELFT, 20041112 -- DELFT, 12 november 2004 - Nadat op de website www.sorryeverybody.com Amerikanen hun excuses aanboden voor de herverkiezing van Bush, volgt nu het antwoord van de wereld: op www.apologiesaccepted.com kan iedereen van buiten de VS troostende woorden plaatsen door een foto van zichzelf met een geschreven boodschap naar de site te sturen.


Sorryeverybody.com overdonderde vorige week de wereld: sinds CNN melding maakte van de website, is de site maar moeilijk toegankelijk. Ook bij www.apologiesaccepted.com, dat gisteren de lucht in ging, loopt het storm: in de eerste dag vonden meer dan 3000 bezoekers de website, en werden de eerste pagina's gevuld met steunbetuigingen; Vanuit diverse weblogs wordt fanatiek gelinkt.

Apologiesaccepted-initiatiefnemer Thijs legt uit waar het idee vandaan komt:"Na de presidentsverkiezingen op 2 november had ik het Amerikaanse volk opgegeven. Totdat ik werd gewezen op sorryeverybody.com: de foto's van mensen met hun geschreven berichten troffen me, en dwongen me tot nuanceren. Toen iemand de grap maakte 'nou, dat wordt dan apologiesaccepted.com', was het al snel duidelijk dat ons iets te doen stond'. Binnen een paar uur stond de website overeind; Hostingprovider Slik wilde het initiatief wel technisch ondersteunen.

De makers van www.sorryeverybody.com zijn enthousiast over de reactie op hun excuses-site: "De website heeft ons helemaal overweldigd", aldus sorry-initiatiefnemer James. Inmiddels zijn er vanuit alle werelddelen reacties
gekomen. En het begint nog maar net...



Ingezonden persbericht