Ingezonden persbericht

Trajectbemiddeling Allochtonen

ROOSENDAAL, 20041112 -- Sinds 21 oktober 2004 is van start gegaan Stichting Trajectbemiddeling Allochtonen. De Stichting heeft als doelstelling het bestrijden van langdurige werkloosheid van allochtonen, d.m.v. het geven van informatie en voorlichting over rechten en plichten met name op de arbeidsmarkt,scholing,ondernemersschap,verzekeringen,remigratie-emigratie,schuldhulpverlening, bevordering van integratie in Nederland.


Concreet geformuleerd:
De Stichting Trajectbemiddeling Allochtonen stimuleert werkgelegenheid voor allochtonen in het algemeen, en het bevorderen van allochtonen om als zelfstandig ondernemer deel te nemen aan het economische verkeer.

De stichting vervult een brugfunctie tussen allochtonen en de overheid, vakbonden, vakvereningen, bedrijfsleven en andere organisaties, alsmede het bevorderen van de toegankelijkheid tot deze organisaties.

ook houd Stichting Trajectbemiddeling Allochtonen zich bezig met begeleiden en adviseren bij ziekteverzuim en bij re-integratie ten behoeve van het bedrijfsleven.

De allochtone vrouwen zullen extra aandacht krijgen.



Ingezonden persbericht