3 e persbericht van vrijdag 12 november 2004

Eindhoven 12-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietster rijdt in op parkeercontroleur

Op de Kleine Berg zijn vrijdag rond 16.45 uur een 16-jarige bromfietster uit Eindhoven en haar 16-jarige duopassagier uit Someren aangehouden. De parkeercontroleur zag het duo zonder helm rijden en gaf hen een stopteken. Hierop gaf de bestuurster van de bromfiets gas en reed richting de parkeercontroleur. Deze greep de bestuurster bij haar arm waarop hij een aantal meters werd meegesleurd en uiteindelijk met de beide meisjes ten val kwam. De meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de bestuurster van de bromfiets een valse naam had opgegeven. Na verhoor zijn de verdachten naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Op de Eindhovenseweg is vrijdag rond 15.40 uur een 38-jarige automobilist uit Leende aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 2,00 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Betrapt bij het aanbrengen van grafitti

Op de Nemerlaerhof is vrijdag rond 16.15 uur een 22-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt door de politie toen hij graffiti aanbracht op een geluidswal. Van de verfbussen deed verdachte afstand. Na verhoor op het politiebureau kon de verdachte naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrachtwagen tegen lantaarnpaal

Op de Wolfsputterbaan is vrijdag rond 14.40 uur een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beuningen door nog onbekende oorzaak de controle over zijn vrachtwagen verloren. Hierdoor botste hij tegen een lantaarnpaal. De man is met nekklachten overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan het Overspoor is vrijdag tussen 17.15 en 19.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van de voordeur te vernielen. Uit de woning werden sieraden, een fototoestel, een playstation, een laptop en ongeveer 100 euro weggenomen.

Lieshout: Schipper verdacht van bedreiging met vuurwapen

Op zijn boot op het Wilhelminakanaal is vrijdag rond 15.35 uur een 36-jarige Belgische schipper uit Thuin aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding een 17-jarige inwoner van Lieshout met een vuurwapen hebben bedreigd. Dit gebeurde tijdens een onenigheid bij het lossen van de boot bij een bedrijf waar de jongen uit Lieshout werkt. Het vuurwapen is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.