Ingezonden persbericht

AFAS als eerste softwarebedrijf ITO-gecertificeerd

15-11-2004, 20041115 -- Vrijdag 12 november 2004 heeft AFAS Software uit Leusden het kwaliteitscertificaat ITO-2005 mogen ontvangen. Dit houdt in dat AFAS het allereerste softwarebedrijf in Nederland is, met een gecertificeerd service center dat de klanten snel en klantvriendelijk te woord staat.


AFAS heeft het afgelopen jaar haar serviceverlening naar de klanten toe geoptimaliseerd en verder geprofessionaliseerd. Niet alleen werd de telefoon snel beantwoord, de complete dienstverlening werd op een hoger niveau getild.

Certificeringsinstantie stichting ITO (Instituut voor Telecom Organisatie) heeft bij de audit in het algemeen gelet op betrouwbaarheid, resultaat, respect, bereikbaarheid en de perfecte dienstverlening. Precies de zaken die consument vaak als negatief ervaart bij servicenummers. ITO heeft de dienstverlening van AFAS bovendien getest op kernzaken als het terugbellen van de klant, het nakomen van beloftes en de wijze van benadering richting de klant.

Certificering = leveren van kwaliteit

De certificering vormt het bewijs van een klantgerichte dienstverlening. Bij een gecertificeerd bedrijf weet de klant immers precies wat hij kan verwachten en kan hij ervan uitgaan dat de kwaliteit van de afwikkeling van het klantcontact goed en betrouwbaar is. De ITO-certificering voorziet in een jaarlijkse audit, waarbij ITO-medewerkers 'incognito' met het service center van AFAS bellen. AFAS dient zich te conformeren aan de vastgestelde norm waarop de certifcering heeft plaatsgevonden: maximaal 30 seconden wachttijd, goede uitleg geven aan de klant en toezeggingen nakomen.

Over AFAS

AFAS met bijna 10.000 klanten en 160 medewerkers, vermarkt en implementeert geïntegreerde softwareoplossingen voor Windows en Web: AFAS Profit. Onderdelen: CRM, HRM, Payroll, Logistiek, Financieel, Document- en workflowmanagement en Projecten. AFAS Profit is een complete ERP-suite van applicaties voor de totale bedrijfsautomatisering, waarbij flexibiliteit, betrouwbaarheid en uitgebreide functionaliteit hoog in het vaandel staan.

Over ITO

ITO is een initiatief van de Consumentenbond, de Stichting Telecomgebruikers Nederland (STN) en de Call Center Managers Association (CCMA). Het doel van het keurmerk is 'het bevorderen van de telefonische bereikbaarheid en klantgerichte beantwoording bij telefonische loketten'. Het keurmerk wordt aanbevolen door het Ministerie van Economische Zaken, de Consumentenbond, het VCN en het VNO/NCW en diverse beroeps- en belangenorganisaties. Behalve softwarebedrijven hebben ook thuiswinkelorganisaties, verzekeraars, energiebedrijven en telecomorganisaties belangstelling voor het ITO - 2005 keurmerk.




Ingezonden persbericht