Gemeente Den Haag

november 2004
Scholencomplex Waterland opent tijdelijke lokalen (12 november)

Scholencomplex Waterland aan het Eendenplein in Leidschenveen opent op 18 november 2004 zeven tijdelijke lokalen. Het scholencomplex bestaat uit de rooms-katholieke basisschool De Walvis, de openbare Daltonschool Waterland en een kindercentrum van Stichting Kindercentra Leidschendam. De zeven tijdelijke lokalen worden gebruikt door De Walvis. Wethouder van onderwijs Pierre Heijnen opent de nieuwe lokalen.

De zeven tijdelijke lokalen zijn tegen het bestaande schoolgebouw geplaatst. Op de begane grond zijn vier nieuwe lokalen, op de eerste verdieping drie. In de bestaande gevel wordt een doorgang gemaakt zodat er een interne doorgang ontstaat van het permanente deel naar het tijdelijke deel. De tijdelijke lokalen werden geplaatst door De Meeuw Bouwsystemen uit Oirschot en op 1 november opgeleverd.

Scholencomplex Waterland telt in totaal veertig lokalen. Volgens de gemeentelijke prognose van de leerlingenaantallen is deze capaciteit in de komende jaren onvoldoende vanwege een tijdelijke piek in de leerlingaantallen. Het scholencomplex heeft daarom in totaal 47 lokalen nodig. Dat is de reden dat er nu zeven tijdelijke lokalen zijn bijgeplaatst. De gemeente verwacht dat de leerlingenaantallen van beide scholen uiteindelijk dalen naar een niveau waarop het permanente schoolgebouw weer voldoende capaciteit biedt.