Gemeente Sneek


Aankomst Sinterklaas in Friesland op Omrop Fryslân

Sinterklaas wil dit jaar ook een officieel bezoek aan Friesland brengen en kiest Sneek uit om zijn opwachting in de provincie te maken. Omrop Fryslân Tillevyzje zal op 13 november zijn aankomst in de Waterpoortstad life uitzenden. De Goedheiligman meert die dag met zijn stoomboot eerst om 12.00 uur af in Alkmaar. Van zijn aankomst daar wordt op de Nederlandse televisie rechtstreeks verslag gedaan door de NPS. Daarna vaart Sinterklaas linea recta naar Friesland, waar hij rond 14.00 wordt verwacht.

Het gemeentebestuur en de Vereniging Sneeker Zakenlieden zijn erg vereerd met het hoge bezoek uit Spanje. De komst van Sint Nicolaas is namelijk heel leuk voor alle kinderen uit Friesland, maar dat hij afmeert voor de Kolk bij de Waterpoort heeft natuurlijk ook een geweldige promotionele waarde voor Sneek.

Toen ze van de plannen van Sinterklaas hoorden, hebben gemeente en zakenlieden direct contact opgenomen met Omrop Fryslân Tillevyzje om te vragen of het niet een goed idee zou zijn de aankomst in Friesland ook op de televisie te laten zien. Dat leek Omrop Fryslân wel wat. Maar ja, omdat zoiets nog niet eerder was gebeurd, kost het natuurlijk wel extra geld. De gemeente ( 7.500) en de Vereniging Sneeker Zakenlieden ( 5.000) sponsoren de uitzending daarom. Sneek heeft per slot van rekening niet voor niets de Beste Binnenstad boven de rivieren!

Sneek is nu druk bezig een programma te bedenken om Sinterklaas te ontvangen met alle égards die hem toekomen. Behalve de gemeente en de Vereniging Sneeker Zakenlieden doet ook Sneek Promotion mee en de hele Pietenstaf van de Sint. Eind oktober moet het programma klaar zijn, maar bij voorbaat staat al vast dat het heel anders moet zijn dan het programma in Alkmaar. Hoe het programma in Alkmaar er uitziet, is nu natuurlijk nog geheim. Daarom is besloten er in Sneek een typisch Friese inkleuring aan te geven, dan is het zeker weten anders.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 16-9-2004