Rijn & Venen, 10.37 uur

Utrecht 13-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verdachten aangehouden

WILNIS -Op vrijdag 12 november omstreeks 10.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat drie mannen mogelijk zouden inbreken in een woning op de Vossestaart in Wilnis. De politie trof in de nabijheid van de woning drie mannen aan. De mannen gingen er vandoor en het lukte de politie om één van de mannen, een 19-jarige inwoner van Mijdrecht ter plaatse aan te houden.

De andere twee mannen vluchtten de wijk in. Na een korte achtervolging kon een tweede verdachte, een 17-jarige man, eveneens afkomstig uit Mijdrecht, worden aangehouden. Ondanks de uitgebreide zoekactie waarbij veel politiemensen betrokken waren, wist de derde verdachte, die er op een fiets vandoor was gegaan, uit handen van de politie blijven. De politie onderzoekt of de drie mannen eerder deze ochtend betrokken waren bij een poging tot inbraak in een woning aan Trilgras.

De twee mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De aanhoudingen zijn te danken aan een oplettende buurtbewoonster. Zij zag dat de mannen zich verdacht ophielden in een steeg en meldde dit aan de politie.

Juist gebruik hulpkoppeling en losbreekreminrichting

RIJN & VENEN - Onlangs bleek bij een aanrijding in Mijdrecht, dat de hulpkoppeling van een aanhangwagen niet juist was bevestigd. Dit had tot gevolg dat de aanhangwagen losschoot van de trekhaak en zich in de auto boorde. Door het ongeval liepen de bestuurder en de inzittende rug- en nekklachten op.

De politie attendeert iedereen op het verplichte gebruik van een hulpkoppeling of een losbreekreminrichting. Bovendien wijst de politie op de juiste bevestiging om zo mogelijke ongevallen te voorkomen.

Wanneer u een aanhangwagen of caravan aan uw trekhaak bevestigt, dan is het van groot belang dat u de hulpkoppeling of de losbreekreminrichting volgens de voorgeschreven wijze aanbrengt. Afhankelijk van het type aanhangwagen of caravan is deze voorzien van een hulpkoppeling of een losbreekreminrichting.

Met gestolen auto op de vlucht

VREELAND Surveillerende agenten zagen vrijdagavond een bestelbusje rijden in Nieuwersluis. Navraag bij de meldkamer leverde de informatie op dat het om een gestolen voertuig ging. De bus werd achtervolgd richting Vreeland, waar de bestuurder van de bus slingerend en veel te snel reed om te proberen de politie van zich af te houden. Bij de Vreelandstraat eindigde de achtervolging doordat de bestuurder en de bijrijder de rijdende bus uitsprongen. De bus boorde zich in een hek en de politie achtervolgde het tweetal te voet. Eén verdachte werd aangehouden, een 24-jarige man uit Zeist. Hij werd ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Slok op

MONTFOORT - Een 45-jarige man uit Alteveer werd vrijdagavond omstreeks 22.00 uur aangehouden op de Provincialeweg tijdens een alcoholcontrole. Hij blies 430 ug/l.

De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt..