Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht 13-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Mannen aangehouden

ZEIST Na een achtervolging hield de politie twee mannen aan die verdacht werden van inbraak in een woning aan de Kroostweg-Noord. Dit gebeurde vrijdagmiddag rond 14.25 uur.

Na een melding dat drie mannen bij een woninginbraak waren betrapt, zocht de politie in de omgeving naar de mannen die waren gevlucht. Agenten zagen twee mannen de wijk in rennen. Dat vonden zij verdacht, daarom hielden zij hen aan. Deze mannen bleken echter niet bij de inbraak betrokken en werden vrijgelaten. De politie onderzoekt de identiteit van de werkelijke inbrekers. Het is niet bekend of er iets uit de woning is weggenomen.

Te veel op

BINNENSTICHT Een aanhouding wegens rijden onder invloed draaide zaterdagmorgen rond 02.15 uur op de Arnhemsebovenweg in Driebergen-Rijsenburg uit op een worsteling. Hierbij raakte één agent lichtgewond.

Een agent controleerde de 47-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg op alcoholgebruik. Toen uit de eerste blaastest bleek dat hij waarschijnlijk te veel had gedronken, wilde de agent de automobilist aanhouden. De 47-jarige wilde naar huis en verzette zich met kracht tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk werd hij door drie agenten geboeid naar het politiebureau gebracht. De man had inderdaad te veel gedronken (500 ug/l). Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Doordat hij erg langzaam reed, viel een 54-jarige automobilist uit Zeist vrijdagmiddag rond 15.15 uur op op de Jacob Catslaan. De politieagenten controleerden de bestuurder. Hij blies op het politiebureau 785 ug/l, ruim 3,5 keer de wettelijk maximaal toegestane limiet van 220 ug/l. De man moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.