Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht 13-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Politie onderzoekt verkrachting

WIJK BIJ DUURSTEDE In het park aan de Boterslootweg is in de nacht van donderdag op vrijdag (4/5 november) tussen 00.15 en 00.30 uur een jonge vrouw verkracht door een nog onbekende man.

De vrouw fietste vanaf de Gansfortstraat het park in, en ging via paadjes binnendoor richting de Boterslootweg. In het park werd zij plotseling vastgepakt en van haar fiets getrokken. Vervolgens werd de vrouw verkracht. Na de verkrachting liep de dader weg richting de Boterslootweg.

Het slachtoffer heeft vanwege de duisternis een summier signalement aan de politie kunnen verstrekken. De dader is circa 1.80 m. lang, droeg een zwarte leren jas en een donkere broek. Hij had zijn gezicht bedekt.

De vrouw deed enkele dagen later aangifte van de verkrachting bij de politie. Een onderzoek op de plaats van het misdrijf en een passantenonderzoek heeft nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd.

De politie verzoekt dan ook met klem contact op te nemen met de recherche van het district Heuvelrug (tel. 0900-8844, lokaal tarief), als mensen rond het tijdstip van de verkrachting iets verdachts hebben gezien of gehoord of mogelijk in de dagen daarvoor of daarna nog iets verdachts hebben opgemerkt.

Alerte man

DOORN Een man die doffe klappen hoorde op de Walstro ging kijken en zag zaterdagmorgen rond 01.50 uur een man tussen geparkeerde autos lopen. Hij waarschuwde de politie. Die zag dat een raam uit een auto geslagen was. Voor zover bekend is uit de auto niets weggenomen. De politie is op zoek naar de dader.

Aanhouding wegens belediging

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie hield zaterdagmorgen rond 02.40 uur een 34-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede aan wegens belediging.

Agenten vorderden op de Markt een persoon die duidelijk te veel had gedronken weg te gaan. Na twee vorderingen namen vrienden hem mee. Echter, bij het weglopen beledigde één van de vrienden de agenten meerdere malen. De man is aangehouden en geboeid naar het politiebureau gebracht. Daar bleek hij tijdens zijn fouillering ook in het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.