Politie Groningen

Persberichten zaterdag 13 november 2004

provincie Groningen, 13-11-2004 -

Groningen: aanrijdingen zorgen voor drukke spits
Een tiental aanrijdingen in de vrijdagavondspits heeft gezorgd voor een behoorlijke drukke avondspits. Tussen 17.00 en 20.00 uur vonden de aanrijdingen op diverse locaties plaats. Op de Plataanlaan, Zonnelaan, Weg der Verenigde Naties (2 maal), Europaweg (3 maal), Gedempte Zuiderdiep, Steentilbrug en Vrijheidsplein vonden de ongevallen plaats. Bij de aanrijdingen ontstond alleen materiële schade. Van alle ongevallen heeft de politie een rapportage gemaakt. Het slechte weer (wind en regen) is een belangrijke factor geweest bij het ontstaan van de aanrijdingen.

Groningen: Duitser steelt kentekenplaat
De politie heeft vrijdagmiddag in de Johan de Wittstraat een 29-jarige man uit Berlijn (D) aangehouden voor poging tot diefstal. Politieagenten zagen dat de Duitser bezig was met het plaatsen van een Nederlandse kentekenplaat op zijn auto. Een kort onderzoek in de omgeving wees uit dat de kentekenplaats was verwijderd van een geparkeerde auto. De verdachte werd aangehouden. De kentekenplaat werd inbeslaggenomen. De auto van de 29-jarige bleek niet voorzien van kentekenplaten en werd voor technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dakloze man gered na val in Noorderhaven
Een 25-jarige dakloze man is vrijdagavond na een val in het water van de Noorderhaven gered. De dakloze man was door onbekende reden in water gevallen. Zijn hulpgeroep werd door een woonbootbewoner gehoord, die vervolgens de politie belde. De politie trof de man tot zijn oksel in het water met schaafwond aan het hoofd aan. De reddingsactie van de 25-jarige werd bemoeilijkt door de smalle ruimte tussen de wal en het schip. Ook de hoge kade verhinderde een snelle redding. Het slachtoffer kon uiteindelijk na een half uur door de brandweer uit het water worden gehaald. Hij werd met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Het alerte reageren van de 50-jarige woonbootbewoner heeft het leven van het slachtoffer vermoedelijk gered.

Groningen/Bedum e.a: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag en vrijdag op diverse locaties in de stad snelheidscontroles gehouden.
Beneluxweg in Groningen: donderdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1539, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur en hoger, maximumsnelheid: 70 km/uur.
N46 in Bedum: vrijdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1270, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximumsnelheid: 100 km/uur.
Provincialeweg N360 in Garmerwolde: vrijdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 720, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximumsnelheid: 80 km/uur. Provincialeweg N361 in Leens: vrijdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 349, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximumsnelheid: 80 km/uur.
De Vosholen in Sappemeer: vrijdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 694, aantal overtredingen: 157, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.
Winschoterweg in Blijham: vrijdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 264, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximumsnelheid: 80 km/uur.

Sauwerd: zoon bedreigt ouders
De politie heeft vrijdagavond bij een woning aan de Lindenlaan een 25-jarige man uit Sauwerd aangehouden voor bedreiging. De man had zijn ouders op het thuisadres opgezocht en in woorden bedreigd. De zoon werd achter de woning aangetroffen en aangehouden. De ouders doen aangifte van bedreiging. De verdachte werd ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Slochteren: politie zoekt getuigen van bedreiging
De politie is op zoek naar getuigen die donderdagmiddag op de Provincialeweg N387 bij Slochteren iets hebben gezien van een bedreiging. Een 26-jarige vrouw uit Delfzijl reed omstreeks 15.15 uur in haar auto op de Provincialeweg en werd zij achterop gereden door een onbekende bestuurder van een transportbusje. De man begon te kleven op de bumper van de Delfzijlster. Uiteindelijk rijdt de vrouw de N387 af om de N33 naar Appingedam op te rijden. Op dat moment wordt zij door de bestuurder van het busje klemgereden. De man stapt uit, scheldt de vrouw uit en bedreigt haar tevens in woorden. De politie beschikt over een kenteken van het busje en een signalement van de betreffende man. Achter de auto van de vrouw hebben nog enkele autos stilgestaan. Mensen die iets gezien hebben, worden verzocht om contact op te nemen met basiseenheid Hoogezand via het telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een nader onderzoek in.

Scheemda: vrouw gewond bij verkeersongeval
Een 21-jarige vrouw uit Noordbroek is vrijdagmiddag op de Oude Rijksweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw was net uit een lijnbus gestapt en wilde voor de bus langs de rijbaan oversteken. Zij zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 28-jarige man uit Alteveer, over het hoofd. De voetgangster raakte door de aanrijding gewond aan haar been. Met haar verwonding werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Zuidbroek: man moet rijbewijs na snelheidsovertreding inleveren De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige man uit Winschoten bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding. Politieagenten zagen de Winschotenaar op de snelweg A7 bij Zuidbroek met een snelheid van 174 km/uur rijden. Daarnaast maakte de automobilist zich schuldig aan bumperkleven bij een snelheid van 120 km/uur, terwijl het weer bijzonder slecht (regen en wind) was. Bij de afslag Heiligerlee werd de verdachte staandegehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: frontale botsing op Provincialeweg N387
Bij een frontale botsing op de Provincialeweg N387 zijn vrijdagavond drie personen gewond geraakt. Een 74-jarige man uit Groningen reed met zijn 67-jarige vrouw in een auto en wilde de man bij Kolham de N387 oprijden. Vermoedelijk kreeg de Stadjer hierbij een black-out en kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Een automobiliste uit Siddeburen probeerde door uit te wijken nog een frontale aanrijding te voorkomen, maar lukt dit niet meer. Zowel het echtpaar als de vrouw uit Siddeburen werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos werden zwaar beschadigd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Bourtange: eenzijdig ongeval met drank
De politie heeft vrijdagavond op de Wollingboerweg een 44-jarige vrouw uit Bourtange aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw was in haar auto in een flauwe bocht op de linkerweghelft terechtgekomen. Zij reed de berm in en raakte vervolgens de controle over het stuur kwijt. Via een boom kwam de automobiliste in de sloot terecht. De vrouw kon ongedeerd door omstanders uit de auto worden gehaald. Zij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 0,7 promille alcohol in het bloed had. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de vrouw werd afgesleept.

Slochteren: vrouw rijdt onder invloed
Op de Stationsweg heeft de politie vrijdagnacht een 38-jarige vrouw uit Wedde aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw reed in haar auto en werd zij door de politie gecontroleerd. Een blaastest op straat mislukte, waarna zij werd meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau wees de ademanalysetest uit dat de verdachte 1,7 promille alcohol in het bloed had. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor mocht de vrouw het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alteveer: bromfietser gewond na aanrijding
Een 17-jarige jongen is vrijdagavond op de Hochterweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen reed op zijn bromfiets en hield daarbij niet zo veel mogelijk rechts. Hierdoor kwam de bromfietser in botsing met een hem tegemoetkomend landbouwvoertuig. Met armletsel werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.