1e persbericht van zaterdag 13 november 2004

Eindhoven 13-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bijna zeventig bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de Grote Berg, de Emmasingel en op het Fellenoordpad is vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden. Hier werden in totaal 69 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 59 voor verlichting die niet in orde was, negen voor parkeren en één voor een voetganger die niet wachtte voor een rood verkeerslicht.

Eindhoven: Huiselijk geweld

In zijn woning in het centrum van Eindhoven is zaterdag rond 3.15 uur een 57-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een fles van zijn 47-jarige vrouw in hun woning eerder die nacht. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging en mishandeling aangehouden

Op het politiebureau aan de Europalaan is vrijdag rond 10.10 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man meldde zich zelf bij de politie. Hij wordt verdacht van het binnendringen van een woning aan de Dasstraat in Eindhoven op 13 augustus jl. Hier zou hij de 37-jarige bewoner met een vuurwapen hebben bedreigd en hebben geschopt en geslagen. De man liep gekneusde ribben, een gekneusde kaak en jukbeen en een verwonding aan zijn hoofd op. Hieraan is hij in het ziekenhuis behandeld. Een 35-jarige Eindhovense vrouw, die in de woning aanwezig was, werd tegen haar wil meegenomen. Zij is later die nacht in Eindhoven weer vrijgelaten. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Aanhouding na melding fietsdiefstal

Op sportpark de Braak is vrijdag rond 21.20 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden. De politie kreeg een melding van een fietsdiefstal uit een fietsenstalling op het sportpark. Hier zouden twee personen bij betrokken zijn. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze een jongen met een fiets wegrennen. Hij liet zijn fiets uiteindelijk vallen en zag kans om te ontsnappen. De 16-jarige jongen, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de diefstal, kon wel aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Asten: Teveel gedronken

Op de A67 werd vrijdagavond rond 22.50 uur een 29-jarige automobiliste uit Eindhoven aangehouden. Zij bleek gedronken te hebben. Bij haar werd een promillage van ruim 1,85 gemeten. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Rijbewijs inleveren na weigeren alcoholonderzoek

Op de Hogeweg is zaterdag rond 3.00 uur een 31-jarige automobilist uit Asten aangehouden. De verdachte weigerde mee te werken aan een alcoholonderzoek. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Onder invloed

Op de Laan der 4 Heemskinderen is zaterdag rond 00.40 uur een 54-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een getuige zag de man aan de verkeerde kant van de weg rijden en vervolgens tegen een paaltje botsen. De man reed door na de aanrijding maar werd door de gewaarschuwde politie aangehouden. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,35 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Woninginbraak

In een woning aan de Meidoorn is vrijdag tussen 20.40 en 23.45 uur ingebroken. De dader brak een raam aan de achterkant van het pand open om binnen te komen. Uit het pand werden sieraden, een PDA en vulpennen weggenomen.

Gemert: Jongen aangehouden na vernieling politieauto

Op het Binderseind is zaterdag rond 2.10 uur een 16-jarige jongen uit Oss aangehouden. Een getuige zag hem op de motorkap van een geparkeerde politieauto springen en droeg hem over aan de politie. In de motorkap van de auto ontstond een deuk. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Dronken automobilist stapt na waarschuwing toch achter stuur

Op de Ekkersrijt 4000 is zaterdag rond 1.30 uur een 24-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De man was kort voor zijn aanhouding met zijn auto op de Ekkersrijt 4000 tegen een bloembak gereden waardoor hij een lekke band had. De politie zag hem toen naast zijn auto staan en rook dat de man gedronken had. Zij waarschuwden hem toen om niet te gaan rijden. Deze waarschuwing sloeg de man blijkbaar in de wind want de politie zag hem even later op de Ekkersrijt 4000 rijden. Een alcoholtest wees een promillage van bijna 1,75 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Rookwaren en snoep gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Tienendreef zijn tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 7.00 uur rookwaren en snoep gestolen. De exacte hoeveelheid van de weggenomen spullen is nog niet bekend. De dader vernielde een ruit aan de voorkant van het pand om binnen te komen.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Arcturus is vrijdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen via de voordeur. Uit de woning werd een tas met sieraden en sleutels weggenomen.

Waalre: Auto tegen boom

Op de Valkenswaardseweg is vrijdag rond middernacht een 44-jarige automobilist uit Waalre de controle over zijn stuur verloren. De man botste hierdoor met zijn auto tegen een boom. Hij is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de man werd een bloedproef afgenomen.