Digitale Gemeente Houten

Horecagelegenheden in Utrecht discrimineren

zaterdag 13 november 2004 - Bron: Novem

Horecagelegenheden in Utrecht discrimineren, zo blijkt uit onderzoek van de politie.

Agenten in burger zijn de afgelopen twee maanden gaan stappen om mogelijke discriminatie te onderzoeken. Agenten gingen in koppeltjes van autochtonen en van allochtonen los van elkaar op vrijdag- en zaterdagavond een tiental kroegen en discotheken binnen te komen in Utrecht.

In één kroeg kwamen allochtone agenten zes van de zeven keer niet binnen. Op één avond kwamen de getinte politieagenten vier van de vijf horecagelegenheden niet in terwijl hun blanke collega's wel werden toegelaten.

Verder bleken agenten met het uiterlijk van een 'standaard-Marokkaan' volgens het onderzoek vaker geweigerd te worden dan agenten met Aziatische trekjes of een Surinaams uiterlijk. Voor het eind van het jaar hoopt de politie het eindresultaat van het onderzoek op tafel te hebben, waarna met de betreffende zaken gesproken wordt over de uitkomsten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).