Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 13-11-2004

Politie houdt graffitispuiters aan

ASSEN - De politie heeft vrijdagavond vier inwoners van Assen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar aangehouden en ingesloten wegens openlijke geweldpleging. Alle vier hebben bekend dat ze vrijdagavond op diverse locaties in de stad auto's, woningen en een horecabedrijf met verfspuitbussen het anarchisme teken hadden gespoten. Het gaat daarbij om de hoofdletter A in een cirkel. Aan de hand van een getuigenverklaring trof de politie het viertal aan op de Vaart ZZ in Assen. Ze kwamen daar via de Markt, Kerkstraat, Beilerstraat, Hertenkamp, Nassaulaan den de Kerkhofslaan. Als motief gaven ze op dat ze echte anarchisten waren en dus tegen alle vormen van gezag. Het leek ze goed om dat nu eens op deze manier in Assen kenbaar te maken.

Tijdens het verhoor hebben ze overigens wel aangegeven dat ze spijt hadden van hun daden en graag bereid waren om de schoonmaakkosten te vergoeden aan de gedupeerden.

Vrouw gewond bij aanrijding

BORGER - Een 57 jarige vrouw uit Emmen is zaterdagmorgen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen nadat ze op de kruising N34 / N374 bij Borger gewond was geraakt bij een verkeersongeval. Ze zat naast haar 58 jarige man die op de kruising geen voorrang kreeg van een 42 jarige automobilist uit Elp. Die stak vanuit de richting Schoonloo de kruising met de N34 over. Hij had de auto van de Emmenaar niet gezien.

Vrouw met auto van de weg

SPIER - Een 30 jarige automobiliste uit Beilen is zaterdagmorgen op de A28 bij Spier door de brandweer uit het wrak van haar auto bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Ze bleek lichte verwondingen te hebben overgehouden aan haar eenzijdig verkeersongeval. De vrouw kwam bij het inhalen op de A28 door nog onbekende oorzaak links in de berm. Bij het corrigeren verloor ze de controle over haar auto en belandde rechts in de bermsloot.

Voetganger naar ziekenhuis

EMMEN - Een 61 jarige voetganger uit Emmen is vrijdagavond met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. De man werd op een voetgangersoversteekplaats op de Nijkampenweg in Emmen geschept door een auto, bestuurd door een 23 jarige Emmenaar. Die verklaarde dat hij de overstekend voetganger niet had gezien.

Bromfietser met alcohol

PEIZE - Een16 jarige bromfietser uit Roden viel vrijdagnacht rond 01.00 uur door de mand bij een alcoholcontrole op de Roderweg in Peize. Hij scoorde bij de ademanalyse 0,7 promille. De jongen viel de surveillerende agenten op toen hij op zijn bromfiets door rood reed.

Politie houdt drankdieven aan

EMMEN - De politie heeft vrijdagnacht even na 03.00 uur in het fietsenhok van een school vier inwoners van Emmen in de leeftijd van 17 tot 26 aangehouden en ingesloten. De politie verdenkt ze ervan dat ze hebben ingebroken bij een supermarkt aan de Balingerbrink in Emmen. Een getuige had ze zien lopen met een krat bier. Enkelen hebben de inbraak bekend.

Winkeldievegge op heterdaad betrapt

ASSEN - personeel van een schoenenzaak aan het Koopmansplein in Assen heeft vrijdagavond een 17 jarige inwoonster van Assen aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze viel door de mand toen ze met een paar onder haar jas verstopte schoenen de zaak wilde verlaten. Toen ze door de beveiligingspoorten liep ging het alarm af. De vrouw wacht een taakstraf via bureau HALT.

Vroeg vuurwerk

ECHTEN - De politie heeft vrijdagmiddag in Echten proces verbaal opgemaakt tegen een 18 jarige inwoner van Echten wegens het afsteken van vuurwerk. De man stak op het parkeerterrein van een horecabedrijf aan de Oshaarseweg een zogenaamde vlinderbom af. Hij deed vrijwillig afstand van nog een vlinderbom. Hij zou de bommen hebben gekocht bij een horecagelegenheid in Hoogeveen.

Politie houdt verdachte mishandeling aan

HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagnacht tegen vijf uur in de Hoofdstraat in Hoogeveen een 22 jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden en ingesloten. De man wordt ervan verdacht dat hij de 32 jarige uitbater van een horecabedrijf aan de Hoofdstraat heeft mishandeld. En passant heeft de politie een 44 jarige Hoogevener gearresteerd. De man was het niet eens met het optreden van de politie en uitte dat met beledigingen als "vieze homo's" en "vuile flikkers" in de richting van de politie. Toen hij zich vervolgens niet stoorde aan het bevel van de politie om zich te verwijderen is hij aangehouden.