Politie Zeeland


W-10609-2004 Aanrijding in Zoutelande - politie vraagt getuigen

Zaterdagmorgen rond 10.20 uur vond op de Bosweg in Zoutelande een aanrijding tussen een witte bestelauto en een groene personenauto plaats.
Er was enkel blikschade.
De precieze toedracht van de aanrijding is nog onduidelijk. De politie verzoekt getuigen van deze aanrijding zich te melden op het politiebureau in Serooskerke of via tel. 0900-8844.


Z-10610-2004 Gordelcontrole Axel

Zaterdagmorgen tussen 07.30 uur en 09.30 uur zijn op de Kinderdijk in Axel 50 automobilisten gecontroleerd.
Er waren 3 automobilisten in overtreding.


Z-10611-2004 Met suikerbieten geladen vrachtwagen gekanteld op de N62

Zaterdagmorgen om 09.46 uur is op de N62 (richting tunnel) een Belgische vrachtwagen + oplegger gekanteld welke geladen was met suikerbieten.
Op de rotonde raakte de vrachtwagen in onbalans en sloeg, vlak na de rotonde, om.
Hij viel op de linkerflank en de lading bieten rolden over het wegdek. De rijbaan werd door de vrachtauto en de lading geblokkeerd.
Nadat de vrachtwagen getakeld was werd de overige lading overgeladen en het wegdek gereinigd.
De technische recherche deed ter plaatste onderzoek maar kon geen defecten constateren. Ook was er geen sprake van over-belading of snelheidsovertreding.
De rijbaan zal vermoedelijk pas in de late namiddag vrijgegeven worden.

In verband met de gekantelde vrachtwagen zijn/waren er door de wegbeheerder diverse afzettingen geplaatst op de N62.
Het verkeer dat in de richting van Zeeuws Vlaanderen wilde rijden werd d.m.v. een bord en pionnen verplicht om rechtsaf te slaan in de richting van Terneuzen.
Twee automobilisten hielden zich echter niet aan deze maatregel. Zij reden door de afzetting en de pionnen door over de N62 die afgesloten was.
Gezien de geplaatste verkeersmiddelen en het gevaar voor de aanwezige mensen bij de gekantelde vrachtwagen zijn de beide automobilisten staande gehouden, verbaliseert en terugbegeleid naar de afzetting.