Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 23 juni 2004

|                                                        |
|Alkmaar dit jaar gastheer landelijke intocht Sinterklaas|
De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Alkmaar. Zaterdag 13 november meert de stoomboot uit Spanje rond 12.15 uur af in de buurt van de Alkmaarse Accijnstoren. Burgemeester drs. M. van Rossen heet de Sint daar welkom, namens alle kinderen van Nederland. En vervolgens maakt Sint Nicolaas op zijn paard door de binnenstad een korte rondrit, die eindigt op het Waagplein.

Alkmaar is in de ogen van de Sint een ideale plek voor zijn aankomst in Nederland. Dit niet alleen door de goede logistieke mogelijkheden die het Noordhollands Kanaal zijn 45 meter lange stoomboot biedt. Maar vooral ook omdat de monumentale en sfeervolle binnenstad van Alkmaar garant staat voor een enthousiast onthaal door vele duizenden kinderen.

De komende maanden treft een werkgroep, bestaande uit medewerkers van de NPS en de gemeente Alkmaar, de noodzakelijke voorbereidingen voor de intocht van de Sint. Het definitieve programma en de route worden in het najaar gepresenteerd.

De Stichting Intocht Sint Nicolaas in Alkmaar, die andere jaren de intocht in de Kaasstad organiseert, gaat de mogelijkheden bekijken om naast de "officiële" intocht een aanvullend programma aan te bieden voor het Winkelcentrum de Mare.

De intocht van de Sint wordt rechtstreeks uitgezonden door de NPS op Nederland 3. De uitzending duurt van 12.00 uur tot ongeveer 13.15 uur. De regie is in handen van Chester te Nuyl en de producer van deze uitzending is Jan Dijk.

Evenals de afgelopen jaren zal deze uitzending met doventolk worden uitgezonden op één van de andere zenders van de publieke omroep.



Gemeente Alkmaar