Gemeente Oosterhout

Zomerschool een middag op bezoek

Afbeelding bij bericht

De bezoekers hadden de primeur van onze nieuwe publiekshal. Hoewel deze nieuwe burgerhal pas tijdens de open dag op 13 november voor Oosterhouters te bezoeken is, kregen de deelnemers aan de zomerschool alvast een exclusieve rondleiding. Ze kregen antwoorden op vragen als: wat verandert er aan de dienstverlening, waarom is er voor zo'n hal gekozen en wat kunnen we van de gemeentelijke dienstverlening verwachten.
Daarnaast zagen ze als eerste burgers het voorlopige concept van de nieuwe gemeentelijke website die pas over een paar maanden de lucht in gaat. Het was een middag van voorproefjes dus.

Met een welkomstwoord van onze burgemeester en presentaties over de gemeentelijke dienstverlening en over contact met de gemeente via de website werden de deelnemers een flink uur onderhouden. Vervolgens was het tijd voor wederom een drankje.

De deelnemers waren zo geïnteresseerd dat naast een bezoek aan de nieuwe publiekshal (die overigens erg mooi gevonden werd maar door sommigen wel als erg groot werd betiteld) ook een rondgangetje gemaakt werd langs de raadzaal en de trouwzaal.

Al acht jaar op rij wordt de zomerschool in Oosterhout georganiseerd. Dit gebeurt voor en door ouderen vanaf 55 jaar. De gehele zomer kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor bedrijfsbezoeken, cursussen en workshops. Elk jaar biedt de gemeente de mensen een nieuw, afwisselend programma. Vorig jaar stond de middag in het teken van dualisme en buurtbeheer.
Mutatiedatum 17/08/2004
07/09/2004