Nederlandse Hartstichting

Publieksdag Hartstichting in academisch ziekenhuis Maastricht 21-10-2004
Den Haag - 18 oktober 2004. Ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum organiseert de Hartstichting op zaterdag 13 november een publieksdag. Deze dag vindt van 11.00 tot 16.00 uur plaats in het academisch ziekenhuis Maastricht. De dag bestaat uit een serie informatieve bijeenkomsten en een informatiemarkt over hart- en vaatziekten. Diverse onderzoekers en deskundigen vertellen over de nieuwste ontwikkelingen en behandelingen voor hart- en vaatpatiënten in Zuid-Limburg. De dag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over Programma publieksbijeenkomst
Om 11.00 uur opent de heer Van der Velde, bestuurslid van de Hartstichting, de publieksdag. Daarna zijn er drie publieksbijeenkomsten: om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. De bijeenkomsten worden begeleid door professor Glatz, Hartstichtingshoogleraar in het azM/UM. Onderzoekers en deskundigen informeren het publiek over o.a. de herkenning van een acuut hartinfarct, nieuwe inzichten in het hart van diabetes patiënten, erfelijke oorzaken van hartfalen, het gebruik van de AED (automatische externe defibrillator) door leken en de voorlichting, nazorg en hartrevalidatie in het azM. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen en mee te discussiëren.

Informatiemarkt
Ook is er een informatiemarkt, waarbij onder andere informatie over een gezonde leefstijl, belang van voldoende bewegen, lekkere en gezonde voeding, stoppen met roken en leren reanimeren te verkrijgen is. Het cholesterolgehalte en de bloeddruk kunnen worden gemeten. Een diëtiste van de Hartstichting en deskundigen van het ziekenhuis zijn aanwezig om persoonlijke vragen te beantwoorden. Speciaal voor de kinderen is het FitKit programma aanwezig. De reizende tentoonstelling 'het Gouden Hart' is te bezichtigen.
De publieksdag vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur in het academisch ziekenhuis Maastricht, P. Debeyelaan 25 in Maastricht (t 043-3876543). Aan de dag zijn geen kosten verbonden. In verband met een beperkt aantal zitplaatsen tijdens de bijeenkomsten, is aanmelden gewenst: r.zweden@hartstichting.nl of 070-315 55 71.
40 jaar Hartstichting
ziekenhuizen bijeenkomsten voor het publiek worden gehouden over wetenschappelijk onderzoek dat de Hartstichting financiert.