Gemeente Lingewaard


Voormalig gemeentehuis klaar voor officiële opening

Het voormalige gemeentehuis in Gendt is na een grondige verbouwing gereed om de nieuwe gebruikers onderdak te bieden. De officiële opening voor de Gendtse inwoners is 13 november. Vooruitlopend hebben oud-ambtenaren van de voormalige gemeente Gendt de gelegenheid gehad om alvast een kijkje te nemen.

Na de gemeentelijke herindeling is het pand verbouwd tot een multifunctioneel centrum. Er is plaats voor peuterspeelzaal 't Hölleke, kinderdagverblijf de Sterrenregen, de Historische Kring Gente en twee overkoepelende Lingewaardse organisaties van voorschoolse opvang: Stichting Peuterspeelzaalwerk Lingewaard en Kinderopvang Zonnekinderen.

Het was de vijfde verbouwing in de geschiedenis van het Gendtse gemeentehuis. Ditmaal zijn de ruimten van het oude gedeelte gerenoveerd en is de aanbouw aan de achterkant geheel vervangen door nieuwbouw. In de nieuwbouw zijn vier groepsruimten ondergebracht.

Het karakter en de uitstraling van de voormalige villa zijn zoveel mogelijk in tact gelaten. Dit geldt onder meer voor de raadszaal die in gebruik wordt genomen door de Historische Kring. De raadszaal moet wel beschikbaar blijven voor multifunctioneel gebruik. In de burgemeesterskamers is de oorspronkelijke antieke inrichting teruggeplaatst.

Artikel geplaatst op 25 oktober 2004