Ingezonden persbericht


Persbericht
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Militair Flight Simulator Weekend in Aviodrome:

LowLand TIGER Meet: sensatie op de PC in Lelystad

Lelystad, 26 oktober 2004 - Tijdens het weekend van 13 en 14 november staat het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad geheel in het teken van de LowLand TIGER Meet, een Flight Simulator-evenement dat volledig militair georiënteerd is. De deelnemers, afkomstig uit diverse landen, spelen om de Tiger Spirit Award. Maar de LowLand TIGER Meet is vooral een publieksevenement. Het zal voor bezoekers mogelijk zijn plaats te nemen in een Flight Simulator om vervolgens een militaire missie te vliegen. Bezoekers krijgen hiernaast de mogelijkheid om verschillende missies 'samen' te vliegen.

LowLand TIGER Meet

De piloten die vliegen tijdens de LowLand TIGER Meet vliegen uitsluitend militaire missies met militaire vliegtuigen en nemen deel aan een Europees Kampioenschap Simulatorvliegen. De deelnemers aan de wedstrijd kunnen belangstellenden uitleggen hoe hun vliegtuig het best bestuurd kan worden. Bezoekers kunnen informatie krijgen over het vlieggedrag en de bediening van het betreffende 'FlightSim-vliegtuig'. Daarnaast is er voor bezoekers volop de gelegenheid om bij demonstraties kennis te maken met de spectaculaire wereld van Flight Simulation.

Virtuele Airshow

In het grootbeeld-filmtheater van de Aviodrome, met een scherm van bijna 250 m2, geven de beste computerpiloten een 'live' airshow ten beste. De vliegtuigen waarin ze vliegen, zijn op het enorme filmscherm vrijwel op ware grootte te zien. Omdat piloten op de computer stunts kunnen uithalen die in het echt niet zijn toegestaan, belooft deze virtuele airshow een groot spektakel te worden.

Militaire Missies

De LowLand TIGER Meet is toegankelijk voor alle bezoekers van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Het evenement is voor iedereen interessant: zowel voor ervaren militaire piloten als voor 'rookies' en 'kittens' (vliegerjargon voor beginnende Flight Simulatorspelers). Op basis van beschikbaarheid kunnen de bezoekers zelf deelnemen aan een militaire missie. Het evenement begint zowel op zaterdag als op zondag om 10:00 en eindigt om 17.00 uur. De toegangsprijs is de normale parkentree (dus zonder toeslag). Het Nationaal Luchtvaart-Themapark bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0320-AVIODROME (0320-2846376 - 25 ct.p.min).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Internetsite: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl