Gemeente Woerden

27 oktober 2004

13 november 2004: kledinginzameling door de stichting Samen Sterk Tegen Kindermisbruik

Elk jaar mogen charitatieve instellingen, die een vergunning hebben gekregen, in een vastgestelde periode kleding inzamelen. Voor het 4e kwartaal van dit jaar zal dit gebeuren door de stichting Samen Sterk Tegen Kindermisbruik en wel op zaterdag 13 november 2004.

Deze stichting bezorgt van tevoren huis-aan-huis inzamelingszakken, waarmee u de kleding kunt aanbieden.

In die periode zijn er geen andere instellingen of bedrijven die toestemming hebben om huis-aan-huis kleding in te zamelen.

Ieder jaar worden zeker vijfenzeventigduizend kinderen in Nederland mishandeld. Ze worden geslagen, vernederd, misbruikt of verwaarloosd. Hun jeugd wordt afgenomen. Een jeugd die beschadigd is veroorzaakt littekens die men gedurende de rest van zijn leven meedraagt. De stichting Samen Sterk Tegen Kindermisbruik zet zich in voor het beschermen en ondersteunen van deze kinderen die het slachtoffer zijn geworden van geestelijk, sexueel en/of ander fysiek misbruik.

Op de website van de stichting (www.sstk.nl ) wordt de doelstelling van deze stichting uitgebreid duidelijk gemaakt. De stichting Samen Sterk Tegen Kindermisbruik is door het Centraal Bureau Fondsenwerving volledig positief beoordeeld.