Gemeente Helmond


---

Brandweerkorpsen Peelland houden gezamenlijke oefening

Zaterdag 13 november houdt de brandweerkring Peelland haar jaarlijkse oefening. De brandweerkorpsen uit de gemeenten Deurne, Someren, Asten, Laarbeek, Gemert-Bakel, Helmond én de bedrijfsbrandweer van Bavaria nemen hieraan deel. Tijdens de oefening, die van 9.00 tot 16.00 uur op verschillende locaties in de regio plaatsvindt, legt een brandweerkorps een probleem of situatie uit de eigen praktijk voor aan de andere korpsen. Doel is om kennis en ervaring uit te wisselen én op de hoogte te komen van de mogelijkheden en specialisaties van de andere brandweereenheden.

De brandweer is altijd in beweging. De technologie ontwikkelt zich continu en de maatschappij wordt steeds complexer en veeleisender. Dit houdt in dat ook de brandweertaken veranderen en complexer worden. Het doel van deze kringoefeningen is het uitwisselen van ervaring betreffende specifieke incidenten die de verschillende korpsen hebben meegemaakt. In kring de Peel vindt deze kruisbestuiving onder meer plaats via een jaarlijkse oefening.

Oefening bijwonen
Geïnteresseerden die de brandweeroefening van dichtbij willen meemaken kunnen contact opnemen met het brandweerkorps van hun gemeente. Voor de gemeente Helmond is de contactpersoon de heer Van Beek, bereikbaar tijdens kantooruren op tel. 0492 587888. De oefensituaties kunnen variëren van een brand in een XTC-lab, een ongeval waarbij dieren betrokken zijn tot een chemicaliënincident in een zwembad.
---

| |