Gemeente Dordrecht


Informatiedag Funderingen op 13 november

De gemeente organiseert samen met de Belangen Vereniging Funderingsproblematiek (BVFP) en de procesbegeleidingsbureaus Bureau Bewoners Ondersteuning (BBO) en de Groene Werf een Informatiedag Funderingen op zaterdag 13 november. Aanleiding voor deze informatiedag is dat het funderingsonderzoek vrijwel is afgerond en het herstel de laatste tijd op gang komt. De informatiedag vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in het Enecokantoor (Noordendijk 250).

Bewoners van het aandachtsgebied Funderingen, maar ook alle andere betrokkenen en geĂŻnteresseerden, kunnen op de informatiedag in contact komen met alle betrokken partijen bij het project Funderingen. Ook wethouder A.T. Kamsteeg (Volkshuisvesting) is aanwezig. Naast de organiserende partijen zijn er onderzoeksbureaus, aannemers en bewonersorganisaties van de partij om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. Zij geven informatie over onderzoek, herstelmethoden, grondwaterbeheer, subsidieregeling, WOZ-korting en procesbegeleiding.

Onderzoeksresultaten
De stand van zaken van het funderingsonderzoek was op 1 november als volgt:

Nog geen onderzoeksrapport 5%
Fundering is goed 21% Herstelplan 29 % Monitoring grondwater 15% Monitoring zakking 8% Monitoring grondwater en zakking 17%
Onvoldoende toestemming 5%

Het gaat in totaal om 732 bouwblokken.

Let op: locatie is gewijzigd!
In een eerder verspreide nieuwsbrief en uitnodiging in het aandachtsgebied Funderingen stond nog een andere locatie genoemd, namelijk het 'Magazijn' op het Energieterrein. Door middel van posters, vermeldingen op de websites van de organisatoren en door bewegwijzering ter plaatse is de gewijzigde locatie aangegeven. Het Enecokantoor ligt op hetzelfde terrein als het Magazijn. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl/funderingen.