Gemeente Nieuwegein

Activiteit in het Veld

Als onderdeel van de tentoonstelling en het thema 'NatuurNetwerk' in het Milieu Educatie Centrum wordt op zaterdag 13 november voor inwoners van Nieuwegein en ander geïnteresseerden speciaal een activiteit in het veld georganiseerd. In het gebied 't Klooster' (oostkant van Nieuwegein) kan men meehelpen met het maken en het verbeteren van een ecologische verbindingszone. Met lichte werkzaamheden, zoals snoeien, maken van takkenrillen en knotten wordt een zone gemaakt ten gunste van planten en dieren. Tegelijkertijd zal de plaatselijke afdeling van de natuurorganisatie IVN een inhoudelijke uitleg geven. Tevens zal de gemeentelijke afdeling Planvorming kort e.e.a. toelichten over de groene zones en inrichting. Zo kan men in de praktijk horen en wat een dergelijke zone betekent. Voor koffie, thee, iets lekkers en een broodje wordt gezorgd.

Tijd: van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Schalkwijkse wetering.

Deze activiteit wordt gezamenlijk georganiseerd door het MEC, Stadsbeheer, afdeling Planvorming en IVN-afdeling Nieuwegein.
Voor informatie en aanmelden (aanmelden vòòr woensdag 10 november noodzakelijk i.v.m. organisatie) kunt u terecht bij het Milieu Educatie Centrum, telefoon 030-605 55 14.

De tentoonstelling 'NatuurNetwerk' - te bezichtigen tot eind december - gaat in op het belang van groene verbindingszones en geeft speciaal voorbeelden van situaties in Nieuwegein zelf. Bijzonder aan deze tentoonstelling is tevens dat hij gezamenlijk door de natuur- en milieuorganisaties en het MEC is ontwikkeld.

Invoerdatum 9-11-2004