Gemeente Haarlem


10 november 2004
sector Stadsbeheer


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Wethouder Jur Visser opent vernieuwde Nagtzaambrug


Vanaf februari 2004 is hard gewerkt aan de vervanging van de Nagtzaambrug, die een verbinding legt tussen de Amsterdamse Buurt en de Slachthuisbuurt.
Aankomende zaterdag gaat Jur Visser, wethouder van Civiel en Haven, samen met de voorzitters van de betrokken wijkraden de brug officieel in gebruik nemen.

De nieuwe Nagtzaambrug heeft een zwaardere constructie en een bredere overspanning, maar behoudt toch een slank gezicht door de twee los aanhangende fiets- en voetgangerspaden. Daarnaast heeft de brug een bijzonder hekwerk waarbij de verlichting in de leuningen is opgenomen. Ook de vier natuurstenen zuilen van de oude brug zijn opnieuw gebruikt. Deze verbindingsbrug is afgestemd op de grenzende buurten en is ontworpen door de stadsarchitect Joop Slangen.


Afrondende werkzaamheden

Op 13 november 2004 wordt de brug officieel geopend. Daarna is de brug open voor al het verkeer. Er moet nog wel een aantal afrondende werkzaamheden gebeuren die tot eind november 2004 zullen duren.
De beschoeiing links en rechts van de brug moet aangelegd worden, het straatwerk rondom de brug moet nog worden hersteld en aangepast en er komen nog vier bomen op de hoeken van de brug. Deze aanpassingen zorgen nauwelijks voor verkeersoverlast.




Gemeente Haarlem