Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Feestelijke opening Turnhal Gymnastiekvereniging

BARENDRECHT (11 november) - De Gymnastiekvereniging Barendrecht opent zaterdag 13 november rond 11.00 uur haar nieuwe turnhal op bedrijventerrein Vaanpak III in Barendrecht-Carnisselande. Wethouder Ett Schoehuizen (sportzaken) geeft rond dat tijdstip het feestelijke startsein voor opening. Maar voordat het zover is, neemt hij samen met leden van de gymvereniging deel aan een feestelijke fietstocht die start bij de oude locatie 'de Baerne' en leidt naar het nieuwe onderkomen op Vaanpark III. De nieuwe turnhal heeft een vloeroppervlak van ongeveer 600 vierkante meter en wordt uitsluitend door de gymnastiekvereniging gebruikt. De bouw van de turnhal is een particulier initiatief van de firma Bergen. De gemeente Barendrecht draagt jaarlijks ongeveer E 90.000 bij in de huurkosten. Dit is ongeveer 70% van de totale huursom.

De Gymnastiekvereniging Barendrecht was voorheen gehuisvest in diverse Barendrechtse sporthallen en gymzalen. Nu de nieuwe turnhal klaar is, worden alle lessen en trainingen zo veel mogelijk onder één dak gegeven. De Gymnastiekvereniging Barendrecht groeit overigens sterk. Momenteel telt de vereniging ruim 1.000 leden en naar verwachting ligt dat aantal in 2006 al op ongeveer 1.400. Vorige maand jubileerde de vereniging. Zij bestond toen 50 jaar.

Met de realisatie van de turnhal op Vaanpark is een lang gekoesterde wens van de turnvereniging in vervulling gegaan. Bovendien is een uniek project afgerond. Uniek omdat het gebouw werd neergezet door een ondernemer. Uniek omdat de gymnastiekvereniging hierbij begeleid is door de stichting Waarborgfonds Sport. Uniek omdat de raad bereid was om dit project te ondersteunen. Sportwethouder Ett Schoehuizen is blij met het resultaat. "Barendrecht draagt sport een warm hart toe. Sport is gezond, het bevordert de sociale contacten en boeit, amuseert, verbroedert en ontspant. Barendrecht bouwt.Barendrecht bouwt niet alleen woningen, scholen en wegen. Ook op sportief gebied timmeren we aardig aan de weg. Deze nieuwe turnhal is daar een voorbeeld van."

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht