---

Nieuwsberichten
---

Jacob van Heemskerck terug van NAVO inzet

12-11-2004 16:41:00

Het luchtverdedigingsfregat Hr.Ms. Jacob van Heemskerck keert zaterdag (13 november) terug in de haven van Den Helder. Het fregat functioneerde negen maanden als stafschip van het permanente Navo-eskader Standing Naval Forces Atlantic.

Vanaf Hr.Ms. Jacob van Heemskerck heeft de Nederlandse commandeur Leon Bruin het Navo-eskader omgevormd tot een onderdeel van de Nato Response Force: een snelle interventiemacht die kan worden ingezet in geval van bondgenootschappelijke verdediging, in de beginfase van het crisisbeheersings-operaties of bij een onverwachte escalatie van een conflict. Het eskader heeft ook in deze roulatie deelgenomen aan operatie Active Endeavour als onderdeel van de strijd tegen het internationaal terrorisme alwaar de NAVO sinds oktober 2001 bij betrokken is. Voor de Hr.Ms. Jacob van Heemskerck was het de derde keer dat zij deelnam aan deze operatie.

Hr.Ms. Jacob van Heemskerck, welke op 2 december as. uit dienst gesteld zal gaan worden, is als stafschip afgelost door haar zusterschip Hr.Ms. Witte de With.

Nieuws Nieuwsberichten