Gemeente Hoorn


Sinterklaas heropent Nieuwsteeg en Kruisstraat

Persbericht d.d.: 5 november 2004

Op zaterdag 13 november arriveert Sint Nicolaas weer in het land. Om 11.30 uur meert de stoomboot af aan de Oude Doelenkade. Vervolgens maakt de Sint een rondrit te paard door de binnenstad.

Om 12.50 uur onderbreekt hij zijn rondrit voor een plechtige handeling ter hoogte van het Statenlogement. Daar staan winkeliers en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur (onder wie wethouder C. van Weel) klaar om de Goedheiligman te vragen de Nieuwsteeg en de Kruisstraat officieel voor geopend te verklaren. Voor het winkelpersoneel heeft hij vast wat lekkers bij zich.

Beide straten zijn de afgelopen maand in het kader van de operatie "Hoorn Kern Gezond" van een nieuwe, eigentijdse bestrating voorzien. Dat maakt wandelen en winkelen in deze twee straten een stuk aangenamer en ... veiliger, vooral voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

Ter gelegenheid van de heropening delen zwarte pieten 13 november namens de winkeliers waardebonnen uit en staat er een springkussen voor de kinderen. Kortom: het is feest in de Nieuwsteeg en Kruisstraat!

---