Stadspartij Nieuwegein


Nieuwegein kiest! Maar wie kiest er wat?

Dit motto gaf de indruk dat Nieuwegein zelfbewust en kostenbewust(!) gaat werken aan de toekomst van zijn stad en bewoners. Echter, steeds meer bekruipt mij het gevoel dat er al lang geleden gekozen is om een prestige object (het nieuwe stadcentrum) neer te zetten, zodat Nieuwegein op de kaart kon worden gezet. Een idee-fixe van enkele bewindslieden en raadsleden (ook van partijen waar je dat niet direct van verwacht). Wat er vervolgens voor de burgers resteert is kiezen welke bezuinigingen we daarbij voor lief nemen om al dit moois mogelijkt te maken. Daarbij geeft men de indruk dat er inspraak mogelijk was.

Uit al de ingezonden brieven en inspraakmogelijkheden van burgers en particuliere en gemeentelijke instanties maak ik maar één ding op: Zij en dus ook ik betalen straks de rekening. Voor jongeren is er hier straks nog steeds niets te doen, de KOM moet weer soebatten om wat meer armslag, sportverenigingen moeten zelf hun zalen onderhouden, burgers moeten de gemeentelijke bloemen en planten zelf gaan snoeien en ga zo maar door. Uit de prachtige glossy folders van de gemeente maak ik op dat we dat vooral erg leuk vinden en waarderen.

Nieuwegein is sinds kort "hobbelcity". Uit de huidige reconstructie werkzaamheden maak ik op dat we duur geld twee keer uitgeven. Voor dit geld kan de KOM weer een paar jaar draaien vermoed ik.

Een jaar geleden sprak onze burgervader tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van eigen verantwoordelijkheid voor de burger. Ik vraag me af: Hoe zit het met het onverantwoordelijk gedrag van bewindslieden en raadslieden die ons hebben opgezadeld met een onbetaalbaar prestige object, waarvoor u en ik nog jaren de rekening gepresenteerd krijgen?

Wie heeft er eigenlijk al lang geleden gekozen en wie betaalt de rekening straks?

[naam en adres van de inzender zijn bekend bij de webmaster maar, om redenen van privacy, niet vermeld.]

---

Deze pagina is bewerkt op Saturday, 13-Nov-2004 15:01:02 CET