Gemeente Alkmaar


Sint ook na landelijke intocht op 13 november actief in Alkmaar

Alkmaar, 3 november 2004

Sinterklaas is op 13 november ook na zijn landelijke intocht nog zeer actief in Alkmaar. Als de camera's van de NPS weer worden ingeladen, gaat hij gauw verder naar de Mare in Alkmaar-Noord, de Noorder Arcade en natuurlijk naar het MCA.

Het aanvullende programma wordt verzorgd door de Stichting Intocht Sint Nicolaas in Alkmaar.

De Mare
Op deze drukke dag staat ook nog een bezoek aan winkelcentrum De Mare op het programma. De goedheiligman wordt feestelijk onthaald in de Mare om 14.00 uur bij de ingang bij de Hema. Van daaruit gaat hij door het winkelcentrum met zijn stoet van trouwe pieten, vrolijke muziek en mariorettes richting het podium. Hier ontvangt burgermeester Marie van Rossen opnieuw de Sint. Na het bezoek aan de Mare, dat zo rond 15.30 uur zal zijn afgelopen, vertrekt de Sint naar het winkelcentrum Noorder Arcade.

Noorder Arcade
In winkelcentrum Noorder Arcade is ook een groots onthaal georganiseerd voor de Sint. Om 15.00 uur start het voorprogramma met de clown Grieschka en drive-in show Peter's Choice. Om 15.45 uur arriveren de Sint en zijn gevolg. De pieten zullen weer gekke kunsten uithalen en maken er weer een dolle boel van. Om 17.00 uur gaat de Sint weer verder.

MCA
Sint Nicolaas gaat natuurlijk ook even langs bij de kinderafdeling van het ziekenhuis MCA. Om 17.15 uur komt de Sint er aan, samen met een paar pieten. Speciaal voor deze kinderen heeft de Sint een paar prachtige verrassingen in petto.

2 november 2004