Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Wijngaard Domein de vier Ambachten primeurwijn 2004

Net als voorgaande jaar hebben we ook dit jaar weer een behoorlijke hoeveelheid druiven kunnen oogsten. Gelukkig met een goede kwaliteit, geen schimmelaantasting en voldoende suikers en smaak om er een aantal mooie wijnen van te kunnen maken! Het wijnjaar 2004 heeft ons circa 12.000 kg druiven opgeleverd, voldoende voor bijna net zoveel flessen wijn. Weliswaar minder dan afgelopen jaar maar dat komt voornamelijk door een andere manier van snoeien waardoor we met opzet minder opbrengst gekregen hebben. Op deze wijze werden ondanks het minder geslaagde weer in augustus de trossen toch voldoende rijp.

Dat is nu al te merken aan onze primeurwijn AGTHUYSEN ROOD 2004 want die is tenslotte bijna klaar om geproefd te worden. Het is een mooie donker paarsrode wijn geworden met een zachte fruitige smaak en toch voldoende tannine. Echt een wijn die af is maar ook best nog een tijd bewaart kan worden. Een wijn waar we trots op zijn!

Wij nodigen iedereen die de eerste wijn van 2004 eens wil proeven van harte uit op zaterdag 13 november want dan wordt deze bijzondere wijn voor het eerst gepresenteerd bij ons in de wijngaard.

Het spreekt vanzelf dat dan ook alle andere wijnen te proeven zijn. Ook deze wijnen zijn bijzonder goed geslaagd en doen niet onder voor buitenlandse wijn. We zijn vooral zeer trots op onze Pinot Chardonnay, Pinot Rondo en Regentwijn van 2003. Om nog maar niet te spreken van onze Agthuysen IJsvogel 2003, de allereerste Nederlandse Dessert (IJS) wijn. Een wijn waar alle kenners en professionals het over eens zijn, zeldzaam lekker!!

Onze primeurwijn proefdag 2004 wordt gehouden op wijngaard de Agthuysen aan de Stationsweg 55a te Zuidland van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en men heeft de mogelijkheid een kijkje te nemen in onze wijnmakerij wijnopslag.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Silvia of Fred Lorsheijd

Tel 0181 452172 / 0181 452957

Agthuysen.Zuidland@zonnet.nl

www.wijnbouw.nl/~agthuysen