WereldOuders luidt noodklok voor Haïti

Directeur weeshuis Haïti bezoekt Nederland

HILVERSUM, 20041105 -- Een bloedige rebellenstrijd, zware orkanen en tal van overstromingen hebben in Haïti onlangs nog geleid tot duizenden slachtoffers en een onbeschrijflijk grote schade aan het land. Ook het weeshuis van WereldOuders op het eiland heeft te lijden gehad onder de ellende en heeft een instroom van (zieke) kinderen moeten verwerken die vele malen groter was dan normaal.


Father Rick Frechette, directeur van het weeshuis en kinderziekenhuis van WereldOuders op Haïti, komt 12 en 13 november naar Nederland om uit eerste hand te vertellen over de erbarmelijke omstandigheden in het land. Samen met een medisch team heeft hij het afgelopen jaar al verschillende malen het land doorgereisd om noodhulp te verlenen aan slachtoffers. Zijn bezoek valt samen met de jaarlijkse landelijke Dag voor WereldOuders op zaterdag 13 november.

Als direct gevolg van de barre situatie op het eiland, zijn er al 85 kinderen extra opgevangen in het weeshuis van WereldOuders. Het weeshuis biedt nu onderdak aan bijna 600 kinderen, meer dan ooit ervoor. Veel kinderen zijn ziek of gewond als ze bij het weeshuis arriveren. Father Rick Frechette: "Een man en een vrouw kwamen een pasgeboren baby brengen. Hun verhaal was gruwelijk. Ze zagen in een ravijn tussen het vuilnis een varken een pasgeboren baby rondslepen. Gelukkig konden ze de baby redden".

WereldOuders bouwt nu aan een openbaar kinderziekenhuis op het terrein van het weeshuis. (Op www.wereldouders.nl staan foto's hiervan). Daarmee krijgt de regio Kennscoff zijn eerste kinderziekenhuis en kan de vele zieke kinderen de hulp geboden worden die ze zo hard nodig hebben. Father Rick vertelt op de Dag voor WereldOuders en op het Jaardiner op vrijdag 12 november over de situatie in Haïti en het nieuwe kinderziekenhuis.