Persbericht 9 november 2004






Bewoners van De Poolster verzorgen eigen kunstwerk voor de buurt



In de Poolster, een buurt in de Hoogeveense wijk Krakeel, zijn bewoners al ruim een jaar actief met de realisatie van een kunstwerk in hun buurt. Op zaterdag 13 november onthult wethouder Sjoukje de Haan het beeld. De buurtbewoners willen graag een kunstwerk als mooi herkenningspunt in de buurt.

De bewoners hielden in mei 2003 een groot buurtfeest. Hiervoor hadden ze diverse sponsors benaderd. Na afloop van het feest hadden de bewoners nog geld over en besloten dit in te zetten voor het kunstproject. De werkgroep, die het feest had georganiseerd, heeft alle bewoners in de buurt gevraagd mee te denken over een ontwerp. Uiteindelijk koos de werkgroep voor het ontwerp van Eddy Duinkerken.

Het beeld komt bij de vijver. Aanstaande zaterdagmorgen wordt het geplaatst. De onthulling is om 10.30 uur.  Het beeld stelt een maan en een ster voor, de Poolster uiteraard.

Het kunstwerk kon gemaakt worden dankzij de volgende sponsors:
V.d. Vinne Grondwerkzaamheden uit Nieuwlande, Buigcentrale Steenbergen uit Hoogeveen, Fieten A en H Betonvormconstructies, Het Rokertje, Woonaccent Ben Schutte, Woonconcept Vastgoed en WOP Krakeel (gemeente Hoogeveen, Woonconcept en SWW).

Noot voor de redactie,