Gemeente Amsterdam

Turntablized 2004
Deelnemers bekend voor Elimination Rounds
10 november 2004
Zaterdag 13 november vindt in Bitterzoet in Amsterdam de eerste Elimination Round plaats van Turntablized, the Amsterdamse Cut 'n' Scratch DJ Competition.
De tweede Elimination Round vindt plaats op 20 november in Rotterdam.

De geselecteerde hiphop DJ's strijden tijdens deze voorrondes om een plaats in de finale die op 18 december in Paradiso plaatsvindt. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met de titel 'Best Turntablist of 2004'.

Turntablized is afgeleid van turntablism, één van de vier basiselementen van hiphop naast rap, breakdance en grafitti. DJ's gebruiken hun draaitafels en mixer als muziekinstrument om nieuwe sounds en ritmes te ontwikkelen.

Tijdens de Elimination Rounds hebben de DJ's drie minuten om hun skillz als cutting, beatjuggling en scratching te vertonen op hun draaitafels.
De jury beslist welke acht DJ's doorgaan naar de Final Battle in Paradiso op zaterdag 18 december.

Jury en acts

De jury bestaat dit jaar uit DJ's/producers Mass, Vindictiv en Optimus. DJ Mass is onder meer bekend van zijn samenwerking met Brainpower en Raymtzer. Vindictiv en Optimus werken beide regelmatig mee aan projecten van andere artiesten en zijn daarnaast bekend van hun samenwerking onder de naam `Gruesome Twosome'. Daarnaast maken ze deel uit van de Grazzhoppa's Big Band.
De hosts van de twee avonden zijn MC P-Mode en DJ Mike Redman. Daarnaast zal het Amsterdamse hiphop duo La Melodia (Melodee & I.N.T) een live optreden geven.

National Phonographic

Op 20 november vindt de tweede Elimination Round van Turntablized plaats tijdens de vijfde editie van het National Phonographic Festival. Dit festival wordt gehouden op 19, 20 en 21 november. Naast een selectie van de vaderlandse top op turntable gebied, is er dit jaar iets nieuws: artists in residence. En voor deze editie zijn dat niet de minsten: Kid Koala en Buck 65. Meer informatie over dit festival op www.nationalphonographic.nl

Turntablized

Agenda

Turntablized Elimination Round 1- zaterdag 13 november - Bitterzoet Amsterdam
Spuistraat 2 (vlakbij CS), open: 20:00, start: 21:00, tickets EUR 5 DJ's: Irie, Savage, Yodaw, Machiel, Serum, Fumes, Rob, Mrec.

Turntablized Elimination Round 2- zaterdag 20 november - Calypso Rotterdam
Mauritsweg 5, open: 22:30, start: 23:00, tickets EUR 5 DJ's: Optimus Prime, Milton, Psar, Bo

Turntablized The Final Battle - zaterdag 18 december - Paradiso Amsterdam

© Gemeente Amsterdam