CDA

10-11-04
13 november: CDA-Congres
Op zaterdag 13 november a.s. vindt in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs te Utrecht het Najaarscongres plaats. Tijdens dit Congres zijn er onder meer toespraken van minister-president Balkenende en fractievoorzitter Verhagen.

Daarnaast leveren tal van ministers en staatssecretarissen een actieve bijdrage aan het Congres. Zo spreekt minister Donner van Justitie tijdens een deelbijeenkomst over de rechtsstaat en minister De Geus tijdens een deelsessie over het Sociaal Akkoord. Tijdens het plenaire deel van het Congres is er tevens discussie over actueel politiek beleid.

Het huishoudelijk deel van het Congres begint om 9.45, het politieke deel om 10.45 uur.
Het Congres duurt tot circa 15.30 uur.

Het Congres begint 's ochtends om 9.45 uur met het huishoudelijk deel waarin onder meer gesproken wordt over de begroting 2005 en de huisvesting.

Deelsessies

Het politieke deel van het programma begint om 10.45 uur. Het Congres gaat uiteen in 8 deelsessies.

Er zijn onder meer deelsessies over de rechtsstaat (naar aanleiding van de actuele situatie in het land) met in ieder geval minister Piet Hein Donner (Justitie); over het sociaal akkoord met minister Aart-Jan De Geus (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en vice fractievoorzitter Gerda Verburg, en over actueel politiek beleid met partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt, Camiel Eurlings (CDA-delegatieleider in het Europees Parlement), Jos Werner (fractievoorzitter in de Eerste Kamer) en Tweede Kamerleden. Tevens zijn er deelsessies over mobiliteit met minister Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat), over kenniseconomie met staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) en over het Nederlands voorzitterschap van de EU met minister Agnes van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) en Maria Martens (lid Europees Parlement) Tijdens de deelsessies worden de ingediende resoluties behandeld. Er wordt in de deelsessies ook over de resoluties gestemd.

Middagprogramma
Het plenaire deel van het Congres wordt om 13.00 uur geopend met een meditatie van Co_kun Çörüz (CDA-Tweede Kamerlid) Daarna volgt de toespraak van partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt en zal de nieuwe CDJA-voorzitter Ronald van Bruchem het Congres kort toespreken.
Na een toespraak van fractievoorzitter Maxime Verhagen volgt de discussie over actueel politiek beleid. Tevens worden dan de resoluties behandeld die na bespreking in de deelsessies nog een plenaire behandeling vragen.
Vervolgens spreekt de minister-president van Vlaanderen, Yves Leterme het Congres toe. Minister-president Balkenende houdt de slottoespraak.