Ingezonden persbericht


SUCCESVOLLE FORMULE RENAULT TEST VOOR CARLO VAN DAM IN OSCHERSLEBEN!

Oschersleben - Onder herfstachtige weersomstandigheden heeft Carlo van Dam afgelopen woensdag en donderdag voor de tweede maal een succesvolle Formule Renault 2000 test afgelegd. Nadat hij enkele weken geleden een test afrondde voor het Franse SG Formula, kreeg het 18-jarige talent ditmaal de kans zich te bewijzen voor het topteam MOTOPARK Academy op het circuit van Oschersleben (Duitsland). Ook in deze tweedaagse exclusieve test op het thuiscircuit van het team kwam de inwoner van Vlaardingen goed uit de verf en bood hij regerend Duits en Europees Formule Renault 2000 Kampioen Scott Speed uitstekend partij door een snelle tijd van 1:23.200 op de klokken te zetten. Hiermee kwam Carlo slechts 0.2 seconde tekort op de oudere en ervaren Amerikaan en gaf wederom zijn visitekaartje af!

Door zijn constante optreden in het Benelux Kampioenschap waarbij hij drie pole positions behaalde en tweemaal het podium beklom tijdens de Finale Races op Zandvoort, kan Van Dam met behulp van Stichting S-T-A-R-T zijn testwerkzaamheden in de winterperiode voortzetten. Bij menig Europees topteam maakt Van Dam zijn opwachting met als belangrijkste doel volgend jaar naast het nationale ook deel te nemen aan het Europees Formule Renault Kampioenschap. Onder leiding van MOTOPARK Academy-teammanager Timo Rumpfkeil legde Van Dam ongeveer 150 ronden af waarin de gebruikelijke afstellingmogelijkheden werden getest. Met zijn snelle tijd op dit 3.667 km korte en bochtige circuit was hij beduidend sneller dan de overige testrijders Teemu Nyman (Finland), Mattias Milla (Argentinië) en Bruno Senna (de neef van voormalig Fomule 1 coureur Ayrton Senna!).

Carlo van Dam blikt met veel plezier terug op zijn test: Carlo: "Ik heb gelukkig weer veel kilometers kunnen maken afgelopen week. Ik ging op woensdagochtend weg op gebruikte regenbanden en reed veel longruns om te wennen aan de bolide op dit technisch moeilijke circuit. Op de data kon je nauwkeurig zien dat er vooral in de langzame bochten voor mij nog veel tijd te winnen viel. In de middag verbeterde ik mijn tijd en was de snelste coureur van de dag. Op de laatste testdag reed ik wederom veel rondjes om vooral temperatuur in de banden te krijgen want het was erg koud gedurende deze sessie. Op gebruikte banden was ik sneller dan Scott Speed en kwam op nieuwe banden maar enkele tienden te kort. Verder kun je aan alles zien dat dit team van absolute klasse is. Ze hebben een gedegen professionele aanpak en het materiaal is tot in het kleinste detail uitstekend onderhouden. Niet voor niets dat ze afgelopen jaar vijftien overwinningen hebben geboekt in de twee belangrijkste competities van Europa. Ik ben daarom erg blij dat mede dankzij de inspanningen van Stichting S-T-A-R-T mij opnieuw in de spotlights voor volgend seizoen heb kunnen rijden!"

S-T-A-R-T (Stichting Aankomend Race Talent) is een nieuw Nederlands initiatief dat jong, aankomend racetalent op diverse facetten van de autoracesport wil ondersteunen. Racetalenten; mentaal sterk genoeg om te kunnen 'vechten' voor een stoeltje in de racerij maken kans opgenomen te worden in dit uitdagende, ondersteunende concept dat zich op de grid presenteert als een S-T-A-R-T-F-I-G-H-T-E-R, de kleurstelling van de auto is geïnspireerd op de F104 / Starfighters van de Amerikaanse luchtmacht. Zoals de US Airforce destijds alleen de grootste talenten opleidde, zo wil S-T-A-R-T Nederlands grootste talenten begeleiden in hun weg naar de top in de autosport. Het beste materiaal, de beste coaching en de strengste selecties. Ondernemingen die als sponsor willen participeren in dit concept en jonge racetalenten die menen in aanmerking te komen voor deze begeleiding kunnen contact opnemen met S-T-A-R-T door een emailbericht te sturen naar trademarketingbenelux@eddinglega.nl

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)