Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 13 november 2004

* OVERVAL SIGARENZAAK
ROTTERDAM - Vijf nog onbekende mannen hebben vrijdagmiddag omstreeks vijf uur geprobeerd een sigarenzaak aan de Sliedrechtstraat te overvallen.
Terwijl vier mannen bij de deur bleven staan, bedreigde de vijfde met een vuurwapen de 73-jarige eigenaar van de zaak en eiste geld. De eigenaar sloeg echter met een stok op het vuurwapen. Omdat ook nog een in de winkel aanwezig klant zich met de overval bemoeide, sloegen de vijf mannen zonder buit op de vlucht. De politie stelt een nader onderzoek in.

* MAN EN EEN VROUW OM HET LEVEN GEBRACHT
ROTTERDAM - Na een melding, vrijdagavond omstreeks zeven uur, trof de politie van het district Oost in een woning aan de Vignolastraat de levenloze lichamen aan van de 36-jarige bewoner en een 37-jarige vrouw. Beiden waren door misdrijf om het leven gebracht. Hun lichamen vertoonden uiterlijke sporen van geweld. De recherche van het district Oost startte een onderzoek en hield twee mannen aan. De twee verdachten, Rotterdammers van 30 en 33 jaar oud werden ingesloten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij dit misdrijf. De recherche zet het onderzoek voort.
* DODE MAN IN METROTUNNEL
SPIJKENISSE - Vrijdagavond omstreeks half acht werd in de metrotunnel onder de Oude Maas (tussen het metrostation Zalmplaat en Spijkenisse) het levenloze lichaam van een man aangetroffen. De man had zware verwondingen. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld.
De recherche van het district Zuid gaat vooralsnog niet van misdrijf uit en stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van de zaak.

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN DE WIJK COOL

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield van vrijdagavond acht uur tot zaterdagmorgen vier uur met assistentie van de Regionale Ondersteunings Groep in de wijk Cool een preventief fouilleeractie.
Op de locaties Hartmanstraat, Eendrachtsstraat en Eendrachtsweg werden op straat 173 personen gefouilleerd en 69 auto's gecontroleerd. Er werden drie personen aangehouden ter zake van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie terwijl er drie knuppels, een ketting, een busje CS-gas en een busje pepperspray in beslag werden genomen.

* DRENKELING
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen vroeg omstreeks twee uur kreeg de politie een melding dat een man in het water van de Binnenhaven was geraakt. Op aanwijzing van een getuige kon een duikteam van de Brandweer de man boven water halen. Hij werd vervolgens door de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond, die reanimatie toepaste, overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Venezuela overleed later op de dag in het ziekenhuis. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster, die vooralsnog niet van misdrijf uitgaat, onderzoekt dit ongeval.