13/11 Persb erichten Regionaal

's-Hertogenbosch 13-11-2004 - .

106 KILOMETER PER UUR BINNEN BEBOUWDE KOM

's-Hertogenbosch - Vrijdagnamiddag werd op de Rietveldenweg in 's-Hertogenbosch een 32 jarige automobilist uit Hedel betrapt met een snelheid van 106 kilometer per uur. Op genoemde weg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

ZWAAR BESCHONKEN TEGEN BOOM

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond reed een zwaar beschonken 42 jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch op de Henriettewaard in zijn woonplaats tegen een boom. Hij raakte niet gewond. De man is aangehouden en zijn rijbewijs in ingevorderd. Hij had bovendien nog een geldboete open staan van 272 euro. Na verhoor en betaling van de geldboete is de man met rijverbod van 13 uur in vrijheid gesteld.

DRONKEN MAN INGESLOTEN

's-Hertogenbosch - In de van vrijdag op zaterdag is liggende op de Fonteinstraat in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 37 jarige man aangetroffen. Hij was door overmatig drankgebruik helemaal van deze wereld. Omdat er geen familie of kennissen van de Bosschenaar bereikbaar waren is hij ter ontnuchtering ingesloten.

MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20 jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had zich gemeld in het ziekenhuis vanwege een pijnlijke hand. Kennelijk zonder aanleiding gaf hij in het ziekenhuis een verpleegkundige een vuistslag in het gelaat. De verdachte die onder invloed van alcohol was is daarop het ziekenhuis uitgezet en later door de politie aangehouden.

POGING DIEFSTAL GELDKOFFER

's-Hertogenbosch - Zaterdagmorgen is aan de Gruttostraat in 's-Hertogenbosch geprobeerd om van een geldloper van een waardetransportbedrijf een geldkoffer af te nemen. Dat mislukte omdat de geldloper de verdachte van zich afweerde. De verdachte is daarna weggerend in de richting van de Vogelstraat. Aan de hand van het signalement kon de verdachte enkele minuten later op het wandelpad langs de Citadellaan worden aangehouden. Hij is ingesloten.

BEROOFD

's-Hertogenbosch - Een 57 vrouw uit 's-Hertogenbosch is zaterdagmiddag in het Eerste Straatje van Best in haar woonplaats beroofd van haar portemonnee. Een haar onbekende vrouw kwam haar tegemoet vanuit de richting Orthenstraat en vroeg haar of zij vijf euro kon wisselen. Toen het slachtoffer daarna haar portemonnee tevoorschijn haalde werd zij onder bedreiging van een mes gedwongen de portemonnee af te geven.

MET AUTO TEGEN BOOM EN OVER DE KOP

Heusden - Op de Polderweg in Heusden is zaterdagmorgen een personenauto met vier inzittenden na een inhaalmanouevre aan het slingeren gegaan, tegen een boom aangebotst, enkele keren over de kop geslagen en vervolgens tot stilstand gekomen. Zowel de 26 jarige bestuurster als haar 29 jarige passagiere en twee kinderen, allen wonende in Heusden, konden zelf uit de auto komen. Zij zijn door twee ambulances voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is waarschijnlijk total loss.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Sint Oedenrode - Vrijdagnamiddag is een 22 jarige vrouw uit Schijndel met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Zij kwam op de Schijndelseweg in Sint Oederonde deels in de berm terecht waardoor zij de macht over het stuur verloor. Zij kwam vervolgens met haar auto tegen een boom tot stilstand. Zij klaagde over pijn in de rug.

WINKELDIEFSTAL

Schijndel - In een winkel aan de Hoofdstraat in Schijndel is vrijdagnamiddag een 35 jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht een portemonnee ter waarde van 16 euro te hebben weggenomen. Hij is op het politiebureau gehoord en kreeg een geldboete opgelegd van 125 euro

VROEGE DRINKER

Schijndel - Zaterdagmorgen rond half twaalf is op de Daliastraat in Schijndel een 49 jarige Poolse automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Hij bleek zelfs zo veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte kreeg naast een proces-verbaal nog een rijverbod voor de duur van 7 uur.

AANRIJDING MET LETSEL

Veghel - Vrijdagavond raakten een 19 jarige Schijndelse en een 16 jarige Schijndelaar gewond toen zij op het fietspad langs de Eerdsebaan in Veghel met elkaar in botsing kwamen. De Schijndelse reed met haar scooter over het midden van het fietspad en kwam in botsing met de uit tegengestelde richting naderende fietser. De fietser is ter plaatse door een arts behandeld en kon naar huis. De bromfietster is voor onderzoek naar het Bernhovenziekenhuis gebracht.

MET AUTO TEGEN BOOM

Odiliapeel - Vrijdagavond kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Dennenstraat in Odiliapeel. Daar werd tegen een boom een auto aangetroffen. Er was geen bestuurder/-ster te vinden. Een ter plaatse aanwezige getuige wist de agenten te vertellen dat de bestuurster hoofdletsel had opgelopen en door haar man naar het ziekenhuis zou zijn gebracht. Zaterdagmorgen meldde die man bij de politie dat zijn 42 jarige echtgenote uit Venhorst de auto had bestuurd en tengevolge van de aanrijding een gebroken pols, enkele gebroken ribben en enkele snijwonden had opgelopen.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Herpen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Rijksweg A50 onder Herpen een 24 jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Begijnenstraat in zijn woonplaats Oss een 23 jarige automobilist aangehouden. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod voor de duur van 5 uur.

VERDACHTEN VAN POGING INBRAAK WONING

Oss - Na een melding dat drie personen bezig waren om in te breken in een woning aan het Emmaplein in Oss stelde de politie een onderzoek in. Het drietal, 26,19 en 22 jaar oud uit Oss kon op heterdaad worden aangehouden en is ingesloten. Zij verklaarden met een kraakactie bezig te zijn geweest maar dat zij zich kennelijk in het pand hadden vergist.

BELEDIGING

Sint Anthonis - In de nacht van vrijdag op zaterdag is tegen een 16 jarige inwoner van Oploo proces-verbaal opgemaakt terzake belediging. De knaap hield zich agressief op aan de Brink in Sint Anthonis en moest door de politie diverse keren gemaand worden om weg te gaan. Toen hij vervolgens de agenten ook nog begon uit te schelden is hij aangehouden. Hij is na zijn verhoor bij zijn ouders afgeleverd.

AUTODIEFSTAL

Beers - In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Grotestraat in Beers een groene personenauto, merk Opel Omega voorzien van het kenteken JX-VL-61 gestolen.